Bloginpitäminen on aika kaksipiippuinen juttu. Mielellään sitä esittelisi aikaansaannoksiaan, mutta koska niillä on myös elettävä, ei voi niin vain ruveta levittelemään, ettei ideat ota jalkoja alleen ennen kuin saan ne kirjojen ja kansien väliin. Siksiköhän niin monet käsityöblogit leväyttelee näytille lankavarastojaan - siinä ainakin turvallinen valokuvan aihe tekijänoikeussuojan kannalta?
   Taidanpa itsekin esitellä hieman viime päivien uutuuksia:
50707.jpg
Sain paralympialaistyöni valmiiksi. Siinä on kolmen padan sisältö. Etualalla sitä leicester-lampaan kikkaraa, etukeskellä tummempi on merinoa, vaaleampi tenceliä. Takakeskellä vaaleanvihreää soijasilkkiä. Vedin sen värikylvystä parin minuutin jälkeen. Takaoikealla pari päivää sitten esittelemäni punainen tencel ja pellava, ja etuoikealla hieman pilkoittelee oranssia merinoa.

50706.jpg
   Samat villat toisesta vinkkelistä. Vaaleanpunertava on viimeiseen oranssiin, jo jäähtyneeseen väritilkkaan heittämäni tencel.


Maanantaina tuli paketti, jota olinkin jo ehtinyt odotella. Olen ruvennut hamstraamaan erikoiskuituja, koska ymmärrykseni mukaan Suomesta on niitä on vaikeaa saada. Ai miten niin hamstraamaan? No, eiköhän kymmenen kilon paketti kelpaa hamsterilistalle!
50701.jpg
Paketti täynnä kehräämistään odottavaa villaa ja muuta kivaa. Annas kun puran näytille:

50703.jpg
Piti ihan panna sakset viereen mittatikuksi, että urakkani suuruudesta saa oikeanlaisen kuvan.
   Eturivissä vasemmalta oikealle:
vihreää englantilaista villaa, vaaleansinistä superwash-käsiteltyä merinoa, punaista superwash-villan ja mohairin sekoitusta (sitä aloitin eilen - tulee ihanan ohutta!).
   Takarivi vasemmalta oikealle:
Valkaisematonta silkinnöyhtää (vai mitähän se "noil" olisi?), valkoista merinoa, vaaleansinistä uusiokuitua, johon superwashin lisäksi on karstattu sekaan muovipulloja ja farkunjämiä, ja lopuksi lähes kaksi kiloa herkkua nimeltä Jääpuikko: villaa, silkkiä ja kid mohairia.
   Ihan ihan takana vaaleansininen nyssykkä soijasilkkiä, ja valkeaa ja mustaa tenceliä.

    Vain todellinen villa-addikti saa näistä sydämentykytystä!

Lopuksi vielä viime viikolla (vai olisiko siitä kauemminkin?) mainitsemani kehruut:
50700.jpg

Vasemmalla vaaleanpunaisen mohairin kanssa yhteenkehrätty pässinpökkimä merino, keskellä värttinäkehruut vaaleanpunaisella piristetystä valkoisesta, ja taustalla vähän sekalaisia.
 Purin eilen beessin kehrän, ja siinä on sellainen 200 metriä lankaa. painoa ei ole kuin 80g.

Miksikö mainitsen strategiset mitat? Täten saan villavuoren mahtavuuden asettumaan oikeisiin mittasuhteisiinsa. Joka pussissa on vähintään puoli kiloa kuituja, kolmessa niistä peräti kilo.
Siinä mene ikä ja terveys - näin meilläpäin sanottiin isoista, vähän turhanaikaisista töistä.