Kiitos, Routa, kun tulit huhuilemaan missä oikein piileksin. Olen viettänyt aikaa häpeän alhossa. Kas näin:

    Kuten jo viimeksi taisin mainita, aloin hankkia meren takana lankoja oikein urakalla. Eihän se vaikeaa ole, jos sulkee korvansa kortin ahdistuneelta vinkunalta, heh. No, perustelinpa hankintoja sillä, että tämä on "viimeinen mahdollisuus", "ainoa mahdollisuus", "tosi hyvä tarjous", jne jne, järkiperäistäminenhän ei ole koskaan ongelma. Kyllähän ne aina tarpeeseen tulee, tiedä sitten kenen tarpeeseen ja milloin.
    Tuli rohmuttua kaikkea siinä määrin, että nyt on ylensyönyt olo, ja lisäksi kamala morkkis. Knitpicksin lankoja, Morehouse Farmin ihania käsinvärjättyjä merinolankoja (suoraan torilta, alennettuja eriä, eihän sitä voinut vastustaa!), PLK:sta (*) löytynyttä kuohkeaa angora-merinosekoitetta, halpoja efektilankoja postimyynnistä... ja sitä rataa.
    Ja sitten hankin villoja vielä,  värillisä merinoita, kanadalaista kikkaraa, alpakkasekoitetta, luksuskuituja, ja värejäkin lähes kilon. Kirjoista nyt puhumattakaan. Lopuksi oli pakko jopa lähettää monta pakettia kotiin, kun matkalaukut eivät vetäneet.
    Ja nyt tässä istutaan ison keon keskellä eikä osata edes iloita näistä ihanuuksista. Näen niissä iloisten mahdollisuuksien sijasta rasitteita. Ongelmia. Hankaluuksia. Aikasyöppöjä. Epäonnistumisia. Paineita.

    Edellinen neuleeni on vielä tasan samassa jamassa kuin syyskuun lopussa, jolloin toivoa täynnä pakkasin sen matkalle mukaan. Sitten kävikin ilmi, että olin tullut varsinaiselle työleirille (ks. edellinen postaus), enkä siis loppujen lopuksi kutonut silmukkaakaan.

       201241.jpg    201240.jpg

    Nyt olen ollut kotona viikon päivät, mutten ole vieläkään koskenut puikkoihin. Onkohan tällä taudilla nimikin? Lankaähky? Villaväsymys? Puikkoahdistus? Onko taudinkuva peräti tuttu teille muillekin? Mikä siihen auttaisi? Miten olette itse päässeet liikkeelle silloin kun tuntuu että mahdollisuuksia on ihan liikaa, ja toisaalta, ettei mikään malli tee oikeutta ihanille langoille, ja siispä niihin ei voi koskea?

(*) PKL = Paikallinen LankaKauppa, englannin LYSiä apinoiden. Helpottaako lukemista?