Tämä tyttö on tehnyt tuhoja ebayllä! Kuun alussa huusin rukin uus-seelantilaiselta kauppiaalta. Kun se tuli ehjänä perille, uskaltauduin katsomaan sivuja vähän tarkemmin. Ja kas, luulin olevani innostumisiän yläpuolella, mutta olen nyt täysin koukussa.

   Mikä siellä nyt niin viehättää? Villat, silkit, muut kuidut... näin lyhykäisesti sanottuna. Eilen huusin kilon sekavärisiä silkkisiä kudelankoja. Ne ovat aika sotkussa, mutta ideani on karstata ne yksivärisen villan kanssa ja kehrätä sitten ylellistä lankaa.
- Sanotaan vaikka ruskeaa villaa, jossa on turkoosia silkinhohdetta ja ehkä muutamia "sattumia", niitä nypyliäisiä palloja jotka mystisesti tuntuvat olevan karstan piikkien uloittumattomissa.
- Tai miten olisi valkoinen merinovilla, joka hohtelee intianroosana ja punaisena?
- Entäpä valkaisematon pellava ja lilana välkkyvän silkin sekoitus?

   Toinen huutoni oli puoli kiloa silkkisarilumpusta kehrättyä uusiolankaa. Olen nähnyt sitä yleensä värillisenä, mutta tämä oli valkaistua. Se jää odottamaan inspiraatiota. Ehkäpä neuletakki?
   Kolmas huutoni oli ikat-värjätty silkkiloimi. Ajattelin juoksuttaa sitä langan mukana kutoessa. Toinen vaihtoehto olisi kehrätä sen kanssa suoraan. Värit ovat uskomattoman kirkkaat, ja uskomattoman kummalliset. Tumma karmiini, okra, vesimelooni ja sikurinvihreä. Kaikki tietysti vielä astetta kirkuvammat kuin osaat kuvitella, onhan ne värjätty Intian säälimättömään paahteeseen.  

   Ja neljäs huutoni oli kaksi kiloa kanadalaista kikkaravillaa. Aion värjätä sen pesemättä sitä ensin. Nypin ja karstaan vasta värjäyksen jälkeen. Puolet on harmaata, puolet valkoista. Ne ottavat tietysti värin eri lailla, ja aionkin tehdä siitä ahkerasti muistiinpanoja. En tiedä vielä kannattaisiko värjätä kuuma- vai kylmäväreillä.
   Kuumaväreinä voisin käyttää "maailman parhaita" pienen tekijän värejä, mutta kylmäväreistä tiedän ainoastaan A:lla alkavan australialaisen jättimerkin tuotteen. En pidä heidän ylivallastaan, ja siksi yritän aina suosia muiden valmistajien tuotteita. Muutenhan ei kohta ole valinnanvaraa yhtään ja kaikki kehräävät samoilla rukeilla ja värttinöillä, ja värjäävät samoilla väreillä.

   Mietityttää miten väri tarttuu pesemättömään, siis vielä rasvaiseen villaan, mutta olen nähnyt sitä valmiina. Eräs oppilaani toi sitä viime viikolla huovutus"workshopiin", kysyi voiko sitä huovuttaa. Suunnilleen kuolasin sen nähdessäni: lampaanrasvaista turkoosia kikkaraa. Jo että sitä voi käyttää huovuttamisessa! Istuttaa muutaman kikkaran sileään pintaan... aah, ensi talven kokoelmaan syntyi juuri yksi idea lisää. Kunhan vaan saan oman värjäykseni onnistumaan... Pitäkää peukkuja siellä kotipuolessa - oppilaani ei selvästikään halunnut mainita ostopaikkaa, sanoi vain että jotkut villamarkkinat NY:n osavaltiossa , eli maalla, jonne ei pääse kuin autolla, jota taas useimmilla nykkiläisillä ei ole; metrollahan pääsee joka lähes paikkaan ja taksilla muualle...

46536.jpg
Tässä muuten tanssijatytöt