Autuaasta keväästä matka kävi kohti talvea. Inhoan lentämistä, ja nyt lensin kahdeksan tuntia öisen ja mustan Atlantin yli. Grönlanti uinui jossain siellä allani ja Islanti vilahti pimeässä ohitse. Norjan rannikolle saapuessamme kone hypähteli hieman kun merituuli ja maatuuli sekoittuvat, aurinko nousi ja kultasi ikkunanpielet. Aamukahvi ei ole milloinkaan maistunut niin hyvältä kuin rikkonaisen ja olemattoman yön jälkeen.
   Helsingissä oli harmaata ja kylmää. Junassa ei ollut paljon menijöitä, olihan sentään sunnuntaiaamu. (Vaikka minun ajantajuni mukaan oltiinkin vielä keskellä yötä ja olin ollut hereillä lähemmäs 24 tuntia.) Sitten saavuimme perille, ja asetuimme taloksi, ja tunnin tirsojen jälkeen alkoi maailmakin näyttää hieman toisenlaiselta. Sanokaamme paremmalta!
   Kostea harmaus, joka oli Helsingistä seurannut mukana, vaihtuikin autuaaksi ja pehmeäksi lumisateeksi. Uusi, kaunis petollinen talvi, ja uuden lumen alla vaanivat iljanteet.
             59081.jpg
   Annea lainatakseni: mikä maa, mikä kaupunki ja miten se liittyy villoihin?

   I hate flying, and now I flew 8 hours over the darkness of the Atlantic, over sleeping Greenland and little Iceland. On the coast of Norway the airplane shook itself in the crossing of land and sea winds, the sun rose and coffee never tasted better. I hate flying, it makes me miserable. On arrival it is still night for me, but all these people live in a more advanced world (7 hours ahead, to be exact) and are all chirpy and awake.
   I took the train, arrived in another city, settled down and had a nap. After that the world looked good again.
   Specially as it had started to snow! The greyness that had hit me upon arrival in Helsinki and followed me, ceased to exist. Instead: blissful whiteness.
    To praphrase a co-blogger: where am I and what does it have to do with wool?

    Vastaus: tämä on Turkua. Ja piankos kaikki liittyy minulla villoihin... Tosin konkreettista näyttöä ei vielä ole, vastahan on maanantaiaamu. Jossain välissä aion mennä haistelemaan kaupungin villatarjontaa. Viikko sitten oli Hesarissa artikkelia pääkaupungin villaputiikeista. Lukemani mukaan parikymmentä vuotta Turussa majaa pitänyt mukava villaliike siirtyikin viime syksynä Helsinkiin. Syy ei käynyt selville, mutta lieneekö Turussa liian vähän neulojia?

   I am in Turku, the old capital on the west coast. And with me, everything has always to do with wool... It is Monday morning, so I haven't had time yet to take a look at the local yarn shops. There seems to have been a good yarn store that moved to Helsinki last year. I wonder why? Too few knitters in Turku?

  
   Ehdin jo tutustua salapoliisikirjoittamisen kannalta merkittävään henkilöön: patologiin. Miten tämä liittyy villoihin? Hmmm, jatkoa seuraa...