Lankalauantaita vietin värjäyksen merkeissä. Se onnistuu, kun ei ole huollettavia, mutta ihmettelen tosiaan, että perimätiedon mukaan Lankalauantaina olisi muka värjätty tai valkaistu talven aikana kehrätyt langat. Epäilenpä todella että päivää ennen pääsiäistä maalaistaloissa olisi löytynyt sellaista "luppoaikaa", pitihän pääsiäiseksi laittaa ruokia ja leipomuksia ja värjäys ei koskaan suju kädenkäänteessä.

    Kokeilin uusia teollisia villavärejä, joiden sekoittaminen on aikamoista tiedettä. Digtaalinen vaakani punnitsee onneksi nikottelematta gramman tarkkuudella, ja tein väreistäni 1:300 liuoksia. Etikkaa tuli laskuvirheen takia enemmän kuin 5%- oikeastaan kai melkein 25% - hm, eipä tuo onneksi lopputulokseen näyttänyt vaikuttavan. Ainakaan värien puolesta, haju on sitten eri asia.

    505874.jpg    505869.jpg
    Sateenkaaritekniikalla syntyi aika kivoja efektejä. Villa on pehmeää merinoa. Värit olivat kosteina vieläkin ärhäkämpiä, ja kun ripustin niitä kuivumaan naapuri käveli ohitse ja totesi: Onpas kirkkaita. Jäi seisomaan melkein sokaistuneena ja toisti: tosi kirkkaita. Naapurin vaimokin kuuli toteamuksen ilmeisesti sisälle asti, koskapa pisti heti päänsä ulos ovesta ja pällisteli. Kiva kun voi tehdä naapurit iloisiksi!
    Värit ovat todella ällistyttävän kirkkaita, eivätkä ihan minun mieleeni. Tässä on kolmesataa grammaa, eikä hajuakaan mitä niistä tekisi.

 I have made my neighbors happy! Saturday I dyed some merino roving and hung it out to dry. Yes, the colors are very bright, and believe me, they were dashingly bright while still wet. Actually I have no idea, really, what's going to happen with this wool. I got a set of real professional acid dyes and had to try them out. I would say, the colors need some fine-tuning. These are as bright as Easter eggs!

505872.jpg