Jakkihärkä on iso ja ruma, eikä asustele meilläpäin vaan Himalajalla. Lisätietoja löytyy täältä.

Mutta paksun, pitkän ja sotkuisen karvan alla kasvaa lyhyttä ja pehmoista aluskarvaa, jota mainitaan pehmeäksi ja lämpöiseksi. No, pitihän sitä kokeilla, kun kerran osui vastaan:

Kerässä oli 25g, mutta se on superriittoisaa. Kerässä oli 114m lankaa ja villatakkiin meni 9 kerää eli 225g (1028m). Jos sormituntumasta puhutaan, niin kutsuisin lankaa "kuivaksi" tai "nahkeaksi". Se on kuitenkin taipuisaa ja hyvin mukautuvaa, melkein kuin vanhanajan tavalliset villalangat.

Malliksi valikoitu ihana Cohansie, johon olin saanut ohjeen jo toissa vuonna. Se oli kuitenkin odottanut tekovuoroaan sopivan langan puutteessa. Mutta jakkilanka oli siihen täydellistä! Ohjeessa kavennetaan ja lisätään silmukoia, ja tämä saa aikaan tällaisen jännän pinnan. En sivunmennen ymmärrä, miksei ravelryssä ole enemmän Cohansie-projekteja. Takki on nätti ja viimeistelty, ohje hyvin seikkaperäinen (mutta helppo), ja huolitellut yksityiskohdat viimeistelevät projektin. Voisin hyvinkin kuvitella tekeväni tämän vielä uudestaan.

Mutta näytetäänpäs nyt takkiakin!

Päällänikin yritin kuvata, mutta pimeää oli.


  • malli: Cohansie
  • lanka: Superyak, 225g eli 9 kerää kokoon M/L
  • puikot: 3.25mm ja 4.5mm
  • tekoaika: 1 kk, miettimisaika ennen kuin rohkenin viimeistellä: 2kk
  • tunnelma: ihana takki, ihana lanka!

Tämä siis tuli valmiiksi (lue: ompelin neppariliuskat) juuri ennen uutta vuotta. Olen tullut aika taikauskoiseksi, ja pyrin päättämään vuoden aikana aloitetut viimeistään vuoden lopussa, muuten pelkään niiden ufoutuvan.

PS: Bongatkaa kävijälukuja, joissa on 1, 2 ja 0 joko yhdessä tai erikseen ja ilmoitelkaa kommenteissa! Arvonta tulossa helmikuussa. Olen jo aloittanut palkintojen teon...