Ei, tämä ei ole minkään uuden langan tai villaseoksen nimi (vaikka olisikin ihan passeli  Neulovan lehmän ihanalle alpakkalangalle)!
    Se sijaan tällaisilla älykuumilla ilmoilla on kiva nauttia kupposellinen huurteista iltapäiväkahvia. (Ei sentään  sellaista huurteista!) Opin reseptin täällä meren takana nuorempana viihtyneeltä anopiltani. Hän kertoi, kuinka kuumina aamuina hän keitti kannullisen teetä ja pannullisen kahvia, kumpaakin reilusti enemmän kuin sen tavallinen annos.

    Ja sitten tehtiin näin:

    Lämpimään kahviin sekoitetaan rkl sokeria kuppia kohti, 1 tl vaniljasokeria ja reilusti maitoa. (Teehen 2 rkl sokeria per kuppi ja hieman puserrettua sitruunaa.) Sitten sitä seisotetaan jääkaapissa välillä hämmentäen. Parin-kolmen tunnin kuluttua pitäisi olla jo ihanan kylmää. Maistuu mukavan virkistävältä sellaisenaan, mutta ainahan sitä sopii jalostaa vaikka vaniljajäätelöpallolla jos niikseen on. Italialaista jääkahvia saa sekoittamalla tehosekoittimessa kylmää kahviseosta, muutaman jääpalan ja vaniljajäätelöä hileiseksi soseeksi.

                     coffee.jpeg                

    Ei kun nauttimaan ilmoista ihan luvan kanssa!

kuva lainassa täältä: http://www.petuniasrestaurant.com/images/coffee.jpeg