Tulipa tehtyä käsitöitä! Olen pitänyt neulemuistikirjaa jo useamman vuoden. Kirjaan siihen langanostoni, tekemäni projektit, suunnitelmat ja ideat. Tietysti samat asiat saa listattua ravelryynkin, ja niin toki teenkin. Mutta voiko ravelryä selailla vaikkapa bussissa? Tai sähkökatkon aikaan? Teen tämän tuplatyön, jotta minulla olisi jotain konkreettista selailtavaa. Vaikkapa sitten joskus vanhainkodissa :-) ?!

Muistikirjasta käy ilmi, että viime vuonna käytin 17 ja puoli kiloa lankaa. (Tarkasti 17,514kg). Valmistuneita töitä oli 121 kappaletta. Kevyin niistä painoi 5 grammaa. Tein muutaman tällaisen kevyen nukenvaatteen - raskaimmat työt olivatkin  sitten parin kilon painoisia peittoja, joskin keskiarvo liikkuu 145g hujakoilla.

Tein 10 vaatekappaletta, enimmäkseen villatakkeja, lisäksi kahdeksat sukat, kahdet sormikkaat ja epälukuisen määrän huiveja, kaulureita ja pantoja. Kotiin tein kolme peittoa, tyynyn, istuinalusia, pellinalusia ja pannulappuja, muutaman ostoskassin ja kaksi pannumyssyä.

Listasta voi lukea senkin, mitä en kudo. Lapasia ja myssyjä tuli tehtyä vain yhdet koko vuonna.

Langankulutus oli suurinta helmikuussa Hamsterikuun takia (n.9 kg), seuraavaksi Kesäyön Hullutuksen vuoksi (n.2kg) mutta oli loppuvuosikin ahkeraa aikaa. Elokuusta joulukuun loppuun kulutus oli noin 6kg.

Raskas työ vaatii raskaat huvit - tähän johtopäätökseen tulin kun näin langanostotilastoni. Koko alkuvuonna, aina heinäkuun lopuille asti, hankin "ainoastaan" 4 ja puoli kiloa lankaa, suurimman osan siitä Itävallan tuliaisina. Kun siihen asti oli lankamäärä vähentynyt yli 11 kilolla alkuvuodesta, ja kun siihen lasketaan edellisten vuosien negatiivinen tulos (miinus 7,8 kiloa), lankataloudessani oli siis elokuuhun 2011 mennessä noin 18 kilon vajaus. Toki lankaa oli kaapissa, mutta alkoi vakavasti tulla tunne, ettei siellä ole mitään kivaa eikä kunnollista. Minun oli siis pakko hankkia sitä hieman lisää.

Niinpä elokuun alussa vyötin kupeeni ja rupesin käymään aktiivisesti lankakaupoissa. Melkein 8 kiloa rantautuikin alennusmyynneistä heti elokuussa. Syyskuussa matkustelin Raumalla ja Tampereella ja kotiutin reilut 2,5 kiloa, enimmäkseen kirppis- ja konelankoja. Lokakuussa tilasin nettikaupasta vajaan kilon, mutta joulukuussa repäisin yli neljän kilon voimin. Lisäksi hankin Juju-kerhoon jäsenen ja sain 450g ihanaa alpakkaa. Yhteensä talouteen tuli yli 23 kiloa uuttaa lankaa.

Tämän vuoden tulokseni oli siis 5,7 kiloa plussaa. Olen hiemaan shokeerattu. Tai olin, ennen kuin keksin katsoa asiaa toiselta kantilta. Koska kahden edellisvuoden negatiivinen saldo oli 7,8kg, on minulla näinollen (-7.8+5.7=2.1) kuitenkin vielä 2 kg vähemmän lankaa kuin vuoden 2009 alussa. Ja sehän on ihan käypä tulos, vai mitä?

 

Vuoden lopussa valmistui vielä erinäisiä töitä, joita raportoin näinä päivinä. Ja ainoastaan yksi työ ufoutui. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen kuluneeseen vuoteen. Niin kai tekin? Nyt voi alkaa neulevuoden ihan alusta. Minkä neuleen haluaisit tehdä tänä vuonna?

PS! Ethän unohda arvontaa! Arpalippuja voi kerätä kaiken aikaa, vaikka palkinnot jaetaankin vasta helmikuussa. Vuoden 2012 kunniaksi jokainen kävijä, joka bongaa vain 1, 0 ja 2 sisältäviä lukuja saa yhden arpalipun. Voit ilmoittaa löydöistäsi mihin tahansa postaukseen. Onnea matkaan! EDIT. Siis van ja ainoastaan noita kolmea numeroa, yhdessä tai erikseen,  sisältäviä lukuja nyt etsitään, esim. 210012 tai 202000 jne.