Rukkiparkkini on kasvanut:

    1774072.jpg

    Saanko esitellä kauhukakaran rukkien joukossa, Mirandan.

    Let me present you Miranda, the enfant terrible among the wheels.

    1774071.jpg

    Miranda, as in The Devil Wears Prada, the devilish boss. Yes, she looks devilish, doesn't she? But the spinning is very smooth. I snapped this up at the local fleamarket for a song. Again, a lot of people congregated around me and started exchanging their memories of spinning grandmothers and mothers who didn't let these women learn spinning. They clearly thought I bought it for display only. I bet that is what it had been, too, a display object. All parts are professionally spraypainted. I think I may leave it as is, even though it fights my decor scheme...

    Miranda on tietysti saanut nimensä Paholainen pukeutuu Pradaan- filmin inhottavan pomon mukaan. Katsoin sen juuri dvdltä, ja täytyy sanoa että Meryl Streep on hyvä valinta hyytävän pomon osaan. Tämän hullun rukki löytyi uudelta, vasta-avautuneelta kirpputorilta.
    Rukit herättävät ihmisissä syviä tunteita. Kun rupesin purkamaan rukkia bussiin otettaviksi osiksi alkoi ympärilleni kerääntyä ihmisiä. Naiset rupesivat muistelemaan kehrääviä mummojaan joiden avuksi he saivat kerrata tai karstata, ja äitejään jotka eivät halunneet että lapset oppivat kehräämään. (Nämä naiset olivat lapsia sotien jälkeen ja 50-luvun alussa.) Yleinen käsitys oli, että vien rukin koriste-esineeksi - jollainen se varmaan oli viimeksi ollutkin - ja kun ilmoitin, että käyttöön se tulee, ei puheista enää tullut loppua. Jätin lopulta naisryppään keskustelemaan keskenään ja kiiruhdin bussille.

    Sivunmennen sanoen, eikö Varsinaissuomalaisia yleensä moitita jäyhiksi? Minulla on ihan muita koemuksia. Turku on mukavan, kevyen jutustelun eli smalltalkin luvattua maata. Helsingissähän ei kukaan uskalla puhua kenellekään kadulla, kaupassa tai bussipysäkillä. Veikkaanpa, että kukaan ei olisi pysähtynyt juttelemaan rukista, jos se olisi löytynyt Helsingistä. Vai erehdynkö?
   
    No, oli miten oli, Miranda jää rument...siis kaunistamaan olohuonettani, vaikkei se sisustukseen sovikaan. Jos jossain vaiheessa vielä haaveissani elävä kehruuputiikki toteutuu, pääsee Miranda itseoikeutetusti ikkunaan vetonaulaksi.