Kuten tiedämme, kaikkihan on suhteellista... Lueskelin talvella blogeja ja törmäsin yhteen, jonka kirjoittaja kertoi omistavansa 52 (viidetkymmenetkahdet!) omatekoiset sukat. Kurkistus sukkalaatikkon todisti niiden olevan sukkien aatelistoa, sekä lankojen että mallien suhteen. 

Ahkerat lukijat tietänevät, että täällä on harrastettu vähän toisen sortin sukkia. Ensinnäkään en varsinaisesti tykkää niiden kutomisesta ja toiseksi olen viime kuukausiin asti mieluiten kutonut sukkia nelosen puikoilla ja kaksi sukkalankaa päällekkäin. Ohuet puikot ovat tuntuneet epämiellyttäviltä, puhumattakaan ohuesta langasta. Juu, onhan sitä kiva katsoa, mutta...

Kerronko miten kävi? Pieni kateudenpoikanen nosti päätään ja kuiskutteli: mulle kanssa. Minäkin haluan sukkalaatikon täynnä ihania aatelissukkia! No, eihän niitä toivomalla saa, joten piti ryhtyä puuhaan. Tammikuussa tein palmikko- ja pitsipolvarit Strausserl, maaliskuussa Kahvisukat eli Javat. Niiden jälkeen valmistuivat Jaywalkerit ja nyt on puikoilla Scyllat. Sen jälkeen ehdin tehdä varmaan enää yhdet ennen kuin pyöräilykausi alkaa ja työmatkaneuleet pitää jättää syksylle.

Eli kaikki on suhteellista! Jollakin on sukat vuoden jokaiselle viikolle ja minä liputan iloisena kun olen saanut valmiiksi peräti kolmannen parin tänä vuonna.

Langaksi valikoitui Köpiksestä jo melkein kolme vuotta sitten hankkimani sukkalanka. Retkahdin siihen kauniin värityksen takia, ja kutoessa ihastuin ikihyviksi. Värijuoksut ovat joka kerässä yhtä pitkät, joten samanlaisten sukkien teko ei ole temppu eikä mikään! Lisäksi sävyt ovat todella hienostuneet, vai mitä sanotte tästä:

harmaa, oliivi, myyränruskea ja kaunis malva. Värit eivät pysähdy töksähtäen, vaan niissä on muutaman silmukan pituinen liukuma-alue - tykkää!

  • malli: Jaywalker (ilmaisohje), helppo ja selkeä
  • lanka: Gepard Garn Strong-Art, tanskalainen sukkalanka, menekki n. 75g
  • puikot: 2mm

Valitettavasti hukkasin linkin, mutta jos joku keksii kenen oli se 52 parin blogi, niin ilmoitelkaa ihmeessä! Mielelläni kävisin siellä taas kuolaamassa... (Sen muistan että se oli suomenkileinen. Ja oisko mahdollisesti ollut bloggerissa?)

Toinenkin sukkapari ilmestyi taloon, ei kylläkään minun itseni vaan taitavan Kokopäiväneulojan tekemänä! Nämä ihanat ja taidokkaasti tehdyt In and Out-sukat huutelivat minulle niin kutsuvasti eivätkä jättäneet rauhaan, niin olihan pakko ehdottaa vaihtokauppaa. Kiitos kiitos! Tällaiseen taituruuteen kun vielä yltäisi!