Villa Lankala muisti minua tunnustuksella. Kiitos kovasti, tällaisia on hauska saada.

(Etenkin kun siinä on niin kivat värit.) Olen huono antamaan eteenpäin, joten jokainen tätä lukeva napatkoon itselleen omansa ja pankoon kiertoon!

Vuoden alussahan tein uuden vuoden lupauksen. Lupasin itselleni opetella kutomaan sukkia kahdella pyöröpuikolla. Alkuhan on melko kivinen. Kudoin tammikuussa säärystim et tällä metodilla, joskin kesti tosi kauan ennen kuin tajusin miten puikkojen on kuljettava. Tietoa löytyi, mutta tarkka tieto oli kiven ja kokeilun takana. Jos et ole vielä kokeillut, muista netistä löytyvien ohjeiden lisäksi tämä: sukkien takaosat on yhdellä, etuosat toisella pyöröpuikolla, ja kumpikin puikko kudotaan ainoastaan itsellään. Lanka ei mene sekaisin, sillä kummallakin sukalla on oma keränsä.

Lankana Nauravan Lampaan Kioto-merinosukkalankaa. Eikö näytäkin siltä, että soljuvassa vedessä ui kirsikankukkia?

Tähän listaan plussat ja miinukset kahdella puikolla kutomisesta:

+ työtä on kätevä kuljettaa matkakutomisena

+ se on  omiaan hitaasti edistyviin sukkiin, sillä molemmat sukat valmistuvat yhtä aikaa, eli kuukausienkaan kuluttua ei tarvitse miettiä kakkossukan kavennuksien ja lisäyksien saati kerrosten määrää

- työ on kovin hidasta, puikkojen kanssa temppuileminen ottaa aikansa

- kerät kiertyvät toistensa ympäri ja ne on aika ajoin eroteltava

Loppukaneettina totean, että kokemus oli ihan kiva, mutta taidan kumminkin tehdä sukat kuten ennenkin. "Kuten ennekin" on amerikkalainen tapa kutoa neljällä puikolla suomalaisen viiden asemesta. Siinä sukkien takaosan silmukat on jaettu kahdelle puikolle, etuosa on taas yhdellä puikolla. On minun mielestäni selkein ja helposti hallittavin muoto, eikä työstä tipahtele puikkoja (kuten minulle tapahtuu viiden puikon sukissa). Nämäkin sukat olisivat jo aikaa sitten olleet valmiit normaalimenettelyllä. Nyt olen kutonut niitä jo pari viikkoa, ja alan lähestyä loppusuoraa.