Vapaapäiväputki on vietetty - kuinkas muuten - neuleiden parissa. Rupesi kertakaikkiaan ottamaan päähän kaikki "valmiit" neuleet. Siis jo puikoilta päässeet, mutta semmoiset, joita ei ole vielä vaatekomeroon kelpuutettu.

Järkyttävää itsekuria tässä tarvitaan, kun sormet syyhyävät tekemään jotain uutta! Siksipä sohvalla ajelehtii nyt ahdistavassa määrin puolitekoisia neuleita. Luulisi, että jos pitää purkaa vain hiukan ja kutoa se uudelleen, sen tekisi mielellään nopeasti alta pois? Niinhän sitä luulisi. Sen sijaan uusi villatakki valmistuu paljon joutuisammin. Pikkuhihojen purkaminen - voi miten työlästä! Niiden uudelleen teko - siinä menee ikä ja terveys!! Ja niin vain neuleeksi valiutuu se uusin ja kiinnostavin työ. Mutta otin siis ohjelmaani valmiin purkamisen ja uudelleen tekemisen, ja sainkin kolme viidestä keskeneräisestä puserosta/takista valmiiksi.

Tammikuussa kudoin ylösalaisinvillatakkia. Minulla on huono tapa luottaa omiin laskuihini ja olla sovittamatta keskeneräisiä. Jokainenhan tietää, että ylösalaisinneule on keksitty nimenomaan sitä varten, että sitä voisi sovittaa päälleen työn edistyessä. Niinpä niin. Huoh.

Olen tänä vuonna tehnyt jo kaksi ylösalasneuletta urheasti loppuun saakka ja joutunut purkamaan ne sitten alkutekijöihinsä. Tosin molemmat tein sitten samalla lailla - eli sovittamatta - uudestaan, ja tällä kertaa ne ovat just eikä melkein. Toisesta ei ole vielä kuvia, mutta tässä on ensimmäinen. Valmistunut ensimmäisen kerran helmikuussa, purettu ja valmistunut nyt uudelleen.

Hymy kurkistelee suupielissä, sen verran mukava tästä tuli. Auringonvalossa on paha kuvata, mutta sain sentään värin oikein.


Pohjana ollut malli oli suunnilleen samanvahvuiselle langalle. En tykännyt takin ulkonäöstä, siinä oli palmikkoa, sileää nurjaa ja lyhyet hihat. Hieman säätämällä sain siitä Golden Wheat villatakin. Olen varmaan aikaisemminkin todennut, että inspiroidun mielelläni kivoista malleista. Neuleissa ei ole minulle tarpeeksi haastetta, jos vain seuraan ohjetta. Tykkään muunnella valmiita ohjeita tai kehitellä omia, inspiraation näköisiä neuleita. Joku sanoikin mulle kerran, etten osaa mennä sieltä mistä pääsisi helpoimmalla :-)

  • malli: Rosamund's Cardigan, Interweave Knits syksy 2009
  • tehty kuitenkin tämän mallin inspiroimana (ravelry)
  • lanka: kauan hellimäni Knitpicks Ambrosia ja 4.5mm puikot
  • menekki: tasan 500g
  • napit ovat sattumalta ihan saman väriset!

Olen käyttänyt tätä jo, ja tykkään tosi paljon. Lanka on ihanaa, se on alpakan ja kashmiirin sekoitusta, joten tietysti sen on pakko olla ihanaa. Ostin sen jo Brooklynin-aikoinani, ja säilöin sitä näin kauan ennen kuin tiesin miksikä se sopii. Kohta alkaa olla villatakille liian lämmintä, mutta siihen asti käytän ja nautin.

Ps. Oletko jo osallistunut blogiarpajaisiin? Aikaa on sunnuntaihin asti! Voittoja on useita, ja mikä parasta, pääset itse valitsemaan mitä haluat voittaa. (Järjestelyt ovat mutkikkaat, mutta yksi arpa sinulla ainakin on! Kipin kapin siis!)