- muutto lähestyy! Vielä yksi päivä kutakin ja maanantaita tuplasti. Pyörremyrsky nimeltä Muuttofirma käy kääntymässä täällä perjantaina. Sitten päätimme pitää loppukamojen kanssa lauantaina vielä kotikirpparin, ja sunnuntaina oleskella perheen kesken, syödä hyvin ja kiireettömästi ja nauttia tyhjästä asunnosta. Poika jää tänne yksin opiskelemaan, ja jos ei amerikoidu liikaa tulee sitten perässä parin vuoden kuluttua. Mieskin jää vielä syksyyn asti töihin, niin että lähden tällä  haavaa itsekseni laittamaan asuntoa kuntoon. Mikähän luonnonlaki sekin on, että koti on naisen kontolla!

    Eilen sentään jätin Miehen pakkaamaan ja lähdin katsomaan isoa käsityötapahtumaa. Renegade Craft Fair on muutamassa vuodessa kasvanut varteenotettavaksi nuorten ja "vaihtoehto"käsityöläisten markkinoiksi. Minua veti sinne mikäs muu kuin handspun collective, kehrääjien osuuskunta, joka yhteispelillä myy ja markkinoi jäsentensä lankoja.

        106264.jpg106266.jpg

    Olin törmännyt siihen monessa täkäläisessä kehruublogissa ja teki mieli nähdä minkälaisia lankoja muut tekee. Olen sentään aika yksin kehruuharrastukseni kanssa, opin kehräämään yksin enkä kurssilla, enkä siis tunne ketään muita kehrääjiä (muuten kuin virtuaalisesti, tietty).

    Oli ihanaa päästä katsomaan toisten lankoja! Siinä oli värit poikineen! Ja ihania toteutuksia. Lankahulluna tietysti syyhytti, että tätä lankaa ja tuota lankaa pitäis saada, ja mitäs kivaa tuostakin tulisi - mutta yliminä otti ja pani järjestykseen. Tee itse, se nakutti, tee itse!

    No niin, sitten päätin vain ihailla ja hipelöidä ja yrittää panna eri tekotavat mieleen. Eihän siitä mitään tullut, oli kyllä ihan pakko ostaa muutama vyyhti! Puolustelin itselleni, että ne tulee opetuskäyttöön - havainnollisena esimerkkinä miten tehdään bukleeta, höyhenlankaa, kierteitä ja toukkia. Olen koettanut kirjan perusteella tehdä erikoislankoja, mutta on helpompaa pidellä lankaa käsissään ja analysoida sen rakennetta kuin lukea kirjasta miten sitä pitäisi tehdä!

       106265.jpg

    Tässä on mielenkiintoista katseltavaa: vasemmalla oli lankaan ympätty kangasruusuja, jotka kai sitten neuloessa koristavat pintaa missä lie, oikealla on vaaleanpunaista lankaa, johon on kehrätty punaisia "toukankoteloita" ja alavasemmalla monikirjava vyyhti. Jossain näkyi helmiä, toisissa oli paljeteista kierrettyjä mykyröitä, kolmannessa pikku pompuloita.
    Kaunista oli, mutta pystyyköhän niitä kaikkia neulomaan?

    Muutama osuuskuntalainen oli ottanut rukin mukaansaja yllätys, yllätys, kumpikaan niistä ei ollut puunvärinen! Toisella oli vaaleanvihreäksi petsattu Kromski, toisella oranssi Louet. Näytti oikeasti aika kivalta ja sai minut vakavasti harkitsemaan...

                 106267.jpg

    Tässä Julie-Ann kehräämässä elintarvikeväreillä värjäämäänsä hahtuvaa. Kuulemma leipä lähtee jo ihan kehruulla - kunnioitettavaa!

    Käsityötapahtuma oli Brooklynin Williamsburgissa, nuorten kansoittamassa kaupunginosassa. Metropysäkkiä on viime vuosina uusittu mosaiikeilla:

           106268.jpg
        sanaleikkejä: same - sane (sama - terve)

           106269.jpg
       faith - fate (usko - kohtalo)

           106270.jpg
       use less - useless ( käytä vähemmän - tarpeeton)