Jos kuka ei ole vielä tutustunut uusimman (nro 19) Annan sivuun 88, menee nyt ja katsoo. (Olisin ottanut kuvan, mutta kameran patteri simahti juuri sopivasti.)
Edit: Nro 19 on uusin tänne kantautunut numero, taidetaan olla vähän jälkijunassa...

    Paola Lenti, italialainen sisutussuunnittelija, esitteli huhtikuisilla Milanon huonekalumessuilla osastollaan virkatun maton. Yritin kovasti kuuklata kuvaa, mutta tuotos on niin uusi ettei ole päässyt vielä nettiin asti.
    Sen sijaan löytyi vuoden 2005 matto, namupala tämäkin. Kuva on amerikkalaisesta  Metropolitan Home - lehden erikoisnumerosta, johon vuosittain valitaan 100 parhainta sisustusjuttua. No, käsityöharrastaja rankkaisi tämän varmasti ykköseksi! Huomaa muuten maton mittasuhteet. Viinilasi on pikkukukan suuruinen, keksimmäinen kukka kynttelikön, iso kukka sitten varmaan peittäisi metrisen ruokapöydän.

design100_52.jpg

Tässä toinen kuva matosta Paola Lentin omalta sivulta.
Paola Lenti, Crochet [Aqua Collection]

     Annassa kuvattu matto on pyöreä ja tehty liilasta villalangasta. Kun nyt vertailen kuvia keskenään, näyttävät elementit olevan samat kuin mustassa matossa, ne on vain järjestetty erilailla.
    Haasteellinen työ! Arvaa rupesiko kynnet syyhymään! Rupesin jo miettimään koukun kokoa ja käytettävää lankaa. Novitasta ei ilmeisesti ainakaan kannata tehdä, sen verran  katkeriin kommentteihin törmäsin Susannan blogissa. Mutta jonkinlaista villalankaa kyllä. Ehkä sen voisi tehdä kolmin- tai nelinkertaisesta sukkalangasta? Kestäisi kulutustakin, eikä nöyhtäisi yhtä pahasti kuin täysvillainen.
    Jos nyt joku rupeaa miettimään lankojen hintaa, niin voin valistaa että tämä virkkaus kannattaa. Matolle löysin arvoksi 11580 taalaa. Tällä voitolla kannattaa urakoida!
   
    PS. Jos pienempää työtä haikailee, käy ihmeessä tutustumassa Vilman tekemään kukkaveskaan! Ensimmäinen kerta kun käytän sanaa IHKU, mutta tämä on sitä. Kesän must-have veska. Hot hot hot! (Näin sanoo minussa asuva amerikkalainen.)
    Vilman blogilla on hauska nimikin: Sisäinen villapaita. Eiköhän meillä kaikilla?