Nyt on sormikkaat valmistuneet, ja niistä tuli ihan kivat. Kudoin ne ikivanhan Eevaneuleen ohjeella, joka on niin vanha että se on taas ihan moderni. Eikös 1977 ole parasta retroiluvuosikertaa?


Pyysin äitiäni kutomaan samaiset sormikkaat juuri tuonna vuonna tuosta lehdestä. Muistan elävästi kuinka hän huokaisi, samalla harmissaan mutta myös mielissään siitä, että kranttu tytär pyysi kerrankin kutomaan jotain. Sormikkaani tehtiin ohjeen langasta ja kestivät vuosikausia.

Omani tein tummista langoista, joten kuvio ei erotu kovinkaan hyvin. Käyttämäni lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa mainittu, mutta voinhan varmaan pesulla tivistää sormikkaita sopivammaksi.

Knitpicks Andean Treasure 75g & own handspun 15g

Sain myös vihdoinkin viimeisteltyä uuden vuoden päivänä kutomani pannat. Kuinka viimeistelyssä onkin olevinaan niin paljon enemmän työtä kuin itse kutomisessa!


My fierce stash-busting goes on. I whipped up a couple of headbands, as well as gloves for myself. The headbands are not for me, they are cute but a bit too floral for my taste.

8 oz all in all.

I still have so much yarn left. I have used up over two lbs this month, all from my stash, and I can't tell a difference. My yarn closet is still just as full as it was four weeks ago. How depressing is that!

Ilmoittauduin Lankahamstereihin, ensimmäistä kertaa muuten. En aikaisemmin ikinä ymmärtänyt lankalaihiksien, langattomien lokakuiden sun muiden päälle, mutta nyt on alkanut mieli muuttua. Yksi hyllykkö on saatava tyhjäksi. Ja vaikka tässä kuussa kudoinkin jo yli kilon pois, ei se todellakaan tunnu eikä näy missään. Lankahamsterikuukausi tietää sitä, että seuraavankin kuukauden joudutte lukemaan tylsiä päivityksiä valmistuneista neuleista...