Hyvää Uutta Vuotta!

Päivä on mennyt hitaassa oleilussa. Suunnittelin ompelevani ja kirjovani muutamat huoparukkaset, mutta huomasin jämähtäneeni tietskarin eteen. Aika on kulunut toisten tuotoksia kuolaillessa ja samanlaisista haaveillessa. Tosin olen saanut itsekin jotain valmiiksi, ja jopa kaksikin bussineuletta on työn alla.

Syksyllä haahuilin tavaratalossa, ja pysähdyin tämän jakun kohdalle. Voiko olla tottakaan? Raidoissa toistuivat tasan tarkkaan samat värit kuin mitä kotonakin oli.


Käytin siis jakkua inspiraation lähteenä, mutta omasta versiostani tein pidemmän. Ja v-aukkoisen.


  • malli: ylösalaisinraglan, silmukkamäärät omille langoille
  • langat: Morehouse Merino vaaleanharmaa ja roosa sekä meleerattu liila. Tummempi harmaa sukkalangan jämiä, metallinhohtoinen ruskea viime vuoden lankavaihdosta (tosin se oli silloin vielä oranssia - kiitos Mari!), punainen metallinkiiltoinen jotain italialaista kammotusta, ja alaosan tumma liila ggf:n Taj Mahalia.
  • puikot 3mm
  • menekki 150g

Jälleen kerran petyin ylösalaisin aloitukseen. Vaikka kuinka lasken silmukoita ja mittailen senttejä, tulee kaula-aukosta aina liian löysä. Tämä saakoon olla viimeinen kerta ylösalaisinneuletta! Ellei sitten joku johdata minua takuuvarmasti onnistuvan mallin luokse.

Vai millaisia kokemuksia teillä muilla on ylösalaisinneuleista?

Kiinnittimenä pidän rusettineulaa. Rusetti on keramiikkaa, ja peräisin 80-luvun lopulta, ajalta jolloin rusettikorut olivat viimeksi muotia. Nythän ne tulevat jälleen. Vero Modassa olen mietiskellyt pienten rusettikorviksien äärellä olisiko se minun juttuni. Toistaiseksi ne ovat jääneet kauppaan.

Saatan vaihtaa kolhiutumisalttiin savikorun koristeellisiksi neulehakasiksi. Mietiskellään.