Calorimetryä on näkynyt monen blogissa. Tykkään käyttää pantoja aina kun tarkenee, sillä niiden kanssa tukka menee vähemmän littaan kuin pipojen alla. Mutta Knittyn malli ei ollut järin kutkuttava, ja jäin odottelemaan inspistä. Tulihan se. Uusimmassa Käsityökerhossa on tietysti paljonkin aitoja neuleohjeita, mutta kuinkas ollakaan, silmäni iskostuivat siihen ainoaan johon ei ollut ohjetta.

    354008.jpg

    Retron oloinen kaulahuivi! Vintage! Virkattu! Yksinkertainen mutta erilainen! Eikä mallista tietenkään hajuakaan, kun kuva oli otettu (veikkaisinpa) Tanskanmaalla ja huivi ihan vain kuvausrekvisiittaa. No mitä uutta, näinhän minulle aina käy.
    Eipä muuta kuin väkräämään mallia. Ensinnä mallikirjaa kehiin, koska en ole mikään haka virkkaamaan. Vaikka hieman vierastankin tämän kirjan titteliä, on se sentään harvinaisen käyttökelpoinen jenkkikirjaksi. Ihmeiden ihme,  malleista
löytyy kaaviot ...

    353804.jpg    353803.jpg

    Virkkuumallin jälkeen piti miettiä lankaa. Paksua? (Ei) Ohutta? (Ei) Pörröistä? (Ei) Yksiväristä? (Ehkä.) Langan pitäisi  muodostaa kuohkeaa pintaa, se ei saisi olla lepsu, eikä vaikea purkaa. Simpukkakuvion pitäisi erottua, joten lanka ei saisi olla liian kirjavaa tai epätasaista. Lopulta valintani osui joulun alla värjäämään suklaaraitaan. Olin onnistunut saamaan muutaman kilon ihanan rasvaista maalaislankaa, jota olen pikku hiljaa värjäillyt. Lanka värjäytyy menettämättä lanoliiniaan. (Aikamoinen ihme minun taidoillani!)

    354010.jpg

    Suklaan ja vaalean liilan yhdistelmässä oli mielestäni juuri sitä vanhanajan oloa, jota hain. Virkattu kukka olisi ollut tylsä, niinpä sitten huovutin monilehtisen kukan merinovillasta ja värjätystä silkkikuidusta. Sopiva nappikin löytyi nappilootan pohjalta ja voila, panta oli valmis!

    353807.jpg    353806.jpg

    353802.jpg