Aivan, kohtalaisen pitkä blogihiljaisuus on merkinnyt vain yhtä asiaa: lähestyviä markkinoita. No, loman alussa vietin sentään viikon Itävallassa, kudoin KIP-päivänä Wienin kaupunginpuistossa, haalin dirndl-kankaita, löysin ihania nappeja kirpputoreilta jne... mutta kuvia en voi vielä näyttää, koskapa majapaikan emäntä lainasi johtoani ja sehän on vielä siellä. Tai ehkäpä jo matkalla takaisin?
 
Taannoisen sipulinkuorivärjäyksen innostamana tein muitakin kasvivärikokeiluja. Sateisena viikonloppuna kerätyt lupiininkukat antoivat yllätykseksi vihreää, mutta lehdistä tuli lähes neon-keltaista. Avokadonkuoret likosivat ämpärissä vuorokauden, mutta keitoksesta ei tullutkaan haaleaa persikkaa kuten kirjallisuudessa luvataan, vaan vaaleaa toffeeta. Tosin liian aikaisella etikkapläjäyksellä saattaa olla vaikutuksensa siihen asiaan. Tämän jälkeen olenkin käyttänyt etikkaa vasta huuhteluvedessä.
 

vaaleankeltainen: lupiininlehdet,kellanruskea: sipuli, vaaleanvihreä: lupiininkukat, aprikoosit sävyt: krapin jälkiliemet

Krapinjuuriakin keitettiin, ja saatiin aikaan aste asteelta haalenevaa väriä. Juurten toisesta keitoksestakin tuli vielä aika tuhtia lientä. 
 
tässä kaikki krapin sävyt, tumma ruskea tuli harmaalle villalle
 
Viimeinen yritys oli raparperinlehti, joka antoi oikein miellyttävää lehmuksenvihreää.
 
punasävyt purkista, keskellä ylhäällä raparperinlehti, alhaalla lupiininkukat (väri oikeasti vahvempaa)
 
 
Koska tuumasin, että pitäähän tummempiakin sävyjä olla: värjättyä suomenlammasta pusseissa
 
muutaman merinotopsinkin värjäsin

Tässä linkki Turun kaupungin sivuille, josta löytää Keskiaikamarkkinoiden infoa. Myös Linnassa vietetään Keskiaikaa.
Matami Aurooran löytää viimevuodesta poiketen, mutta kuitenkin totuttuun tapaan Brinkkalan talon sisäpihalta, ihan näytelmälavan vierestä. Matami ei siis löydy torilta tai työnäytösalueelta, vaan sahdinlaskijoiden ja makkaranpaistajien pihalta. Ihan vieressä on Kivisauna, jossa näytellään osa markkinapäivän näytelmää.
Kaikkia mainittuja ja mainitsemattomia villoja ja lankoja on tulossa. Villalangan lisäksi löytyy silkkivillaa, huivilankoja, sukkalankoja, mohairia että bambu-silkki-villasekoitettakin. Väreissä löytyy tänä vuonna enemmän kuin koskaan. (Jos haluat varata jotain kuvien perusteella, panepa meiliä. Samoin jos haluat nettikaupasta jotain ilman postikuluja, tuon tilauksesi markkinoille.)

Kuvan perusteella minut löytää, helmat ei toivottavasti ole yhtä märät kuin edellisvuonna

Samalla käynnillä kannattaa varata aikaa ja tutustua Lankabaarin valikoimiin. Allekirjoittaneen langat ovat siellä hyvin edustettuina. Siellä on semmoistakin, mitä markkinoilta ei löydy. Ja lisäksi kaikkia Rowanin ja Araucanian ihanuuksia.
 
Niin, meinasipa unohtua se uutinen: heinäkuussa alkaa Nauravan Lampaan muutto Lankabaariin. Yhdistämme siis voimamme, ja Turun keskustaan tulee siis kehruukauppakin :-) Lampaan nettipuoti pysyy ennallaan, mutta tuotteita voi jatkossa tulla hypistelemään livenäkin, ja valikoimat alkavat lisääntyä. Muutto tapahtuu askel askeleelta, mutta eiköhän alkusyksystä vietetä sitten jo avajaisia.
 
Nähdään!