Tunnustaudun värihulluksi.
    Merkitsen muistiin värejä. Mukanani kulkee aina ja kaikkialla pieni vihkonen. Hm, tai ainakin lappunen. Krhm, no kyllä aina joku lappu löytyy kun on tarvis... Vihkoon (siis käytännössä usein lippuihin ja lappuihin) kirjaan ylös mielenkiintoisia väriyhdistelmiä, päähän putkahtavia neuleideoita, nähtyjä malleja jne. Voisihan tietysti käyttää kameraakin, ainakin muistot pysyisivät tuoreempina. Joskus nimittäin käy niinkin, että tavailen lappustani ja yritän muistella missä tilanteessa se on kirjoitettu ja mitähän mahdan lyhenteilläni tarkoittaa.
    Sattui tällainen lippulappu hyppysiini.

    353813.jpg

    Kiinalaisen ravintolan menyyn taakse kirjoitettu, englantia ja suomea sekaisin. Muistan milloin sen kirjoitin, mutta en enää pääse kiinni kaikkiin ideoihin. Harmittaa. Väriyhdistelmät on sen sijaan selkeitä:

    353815.jpg
    En tosin ole enää varma olivatko ne ideoita uusien huivien väriyhdistelmiksi vaan ihan vain jotain ihmisten päällä näkemiäni väriyhdistelmiä, jotka riemastuttivat ja joka oli pakko merkitä muistiin.

    Tällaisia muistivihkoja minulla on useita. Periaatteessa kaikki väriyhdistelmät voi keksiä itsekin, mutta on paljon helpompaa inspiroitua jo olemassaolevista.

    Seuraava lankasarjakin on jo muhimassa. Langat seuraisivat väritykseltään tunnettuja rakennuksia. Turusta tulisi mukaan Kansaneläkelaitos (kaunis monivivahteinen ruskea, materiaalina karhea pellava-villasekoite), Merenkulkuoppilaitos (opaalin sävyt, silkkivilla), Martin kirkko vastarannalta (sinistä, kermanvalkoista ja maitokahvinruskeaa, pääosin merinoa, vaaleat osat angoraa). Muiden kaupunkien kauniinvärisiä rakennuksia saa lähettää minulle inspiraationlähteeksi, itse en juuri reissaa.
    (Voikun saisikin suunnitella lankoja ihan vakavissaan. Onkohan Suurella Kotimaisellamme paikkoja vapaana? Ja miten siellä on muuten tuotekehittely järjestetty, onkohan edes sellaista työnkuvaa kuin langansuunnittelija? Tai värinkehittelijä?)
- - - dream on - - -