En ole suinkaan siirtynyt kirkkaiden värien ystäväksi, edelliset olivat vain sellaista pientä hassuttelua ja irtiottoa. Värimaailmani on kyllä hillitympi kuin allaolevista postauksista saattaisi ymmärtää.

Olen kaivannut makuuhuoneeseeni peittoa jo ties kuinka kauan, mutta koskaan ei siihen tuntunut olevan aikaa. Eikä lankojakaan. Suunnitelmat vaihtuivat, kerran jo aloitin hex- eli kuusikulmiopeiton (jossa hallitseva väri oli mintunvihreä...). Olen myös sitä mieltä, että virkatut sängynpeitot "kuuluu" tehdä jämälangoista, eikä niitäkään tuntunut olevan. (?!)


Tällä kertaa kurkistin syvemmälle villakaappiini, ja tein harkitun päätöksen käyttää ihan vakavasti otettavaa stashiäni kyseiseen tarkoitukseen. Tässä on käytetty kauan säilöttyjä arvolankoja. Eikä muuten ottanut sydänalasta lainkaan...


  • malli: Lion's Brandin Granny Throw (rav), mutta 5x7palasta
  • langat: maitokahvinruskeaa alpakkaa, vpu villaa ja mohairia, käsinvärjäämiäni pörrölankoja, Baby cashmeriinoa, erilaisia mohairkeriä ja -jämiä, ja uhrasinpa vielä kaksi vyyhtiä käsinvärjättyä ja -kehrättyä amerikanihmettäkin.
  • koukku 5.5mm
  • kiinnitin palat takareunoistaan virkaten, tuli siisti. Ympärille pari kerrosta kiinteita silmukoita ja rapureunus.

Tätä testattiin helmikuun paukkupakkasilla, jolloin se toimi tervetulleena lämmikkeenä (meidän talo on kylmä!), mutta nyt se toimittaa jo enää tavallisen päiväpeiton virkaa.