Työkaverini ex-anoppi virkkasi aikoinaan kalalangasta liivin, oletettavasti joskus 60-70-luvulla. Liivin napinreiät ovat kokeneet kovia, mutta muuten se on vielä hyvännäköinen. Niin hyvännäköinen, että olen kuolannut sen perään joka kesänä. Tänä vuonna rohkaisin mieleni ja pyysin sitä lainaan. Olen virkannut paljon viime vuosina, taitoni ovat karttuneet ja uskoin pystyväni tekemään samanlaisen ilman ohjetta, mallikappaleesta katsomalla.

Ja onnistuihan se! Sain liivin vain viikoksi lainaan, joten kiirettä piti.

En ostanut lankaa, sillä varastossani oli kevättalvella Hamsterikuun palkintona saamaani Tennesseetä (kiitos LeenaK)

Tennessee ei juossut mitenkään erinomaisesti, ja kolmen kerän lisäksi piti käydä ostamassa vielä kaksi. Koukku oli 4.5mm, joten lopputulos hieman alkuperäistä paksumpi. Ihme kyllä kerroksien korkeus täsmäsi, mutta silmukat olivat leveämpiä kuin alkuperäisessä. Piti siis tehdä pientä säätöä.

 

Törmäsin myös minulle tuntemattomiin pistoihin. Reunukset olivat jännästi virkatut ja yritin toistaa niitä parhaani mukaan. Myös ruutujen päällevirkatut vinokuviot tuottivat hieman päänvaivaa.

Pitäisi varmaan seuraavaksi hankkia jonkinlainen virkkauksen erikoispistokirja. Sellaisia varmaan on, mutta osaako joku suositella hyvää?

Ja kuinka ollakaan, Tennesseen väri sopii täydellisesti hameen kuvioiden väriin. Tässä sitä tuuletellaan!

  • malli vanhan liivin perusteella
  • Novita Tennessee khakinvihreänä, menekki 455g, koukku 4.5mm