Rautainen itsekurini petti ameriikan ihmemaassa. Vaikka olenkin käyttänyt lankojani ihan kiitettävästi, ei toki vielä ollut aika hankkia uutta...

Käväisin Habussa ja Union Square torilla. Sen sijaan EN käynyt School Productsissa, joten hieman saan sentään pidettyä itseni kurissa.

Habussa oli alennusmyynti meneillään, ja valitsin sieltä mukaan nämä ihanuudet:

1239554226_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iso vihreä töttörö on paperilankaa, materiaalina silkillä päällystetty pellava. Minun käsitykseni paperista on tosin hieman erilainen, mutta kyllä tämä kahisee kuin niininaru. Etualalla oleva ruskea nöttönen on niinikään paperia (pellavaa sekin), sekapussissa nimettömiä lankoja laidasta laitaan, punainen on epätasaisesti kehrättyä yksisäikeistä puuvillaa, ja taka-alalla lymyilee puolitoista unssia Corriedale-topsia.

Union Square-torilla käy lauantaisin aika vilske. Morehouse merino myi siellä kunnes se kasvoi niin isoksi, ettei sen enää tarvinnut mennä torille myymään. Nyt sen paikalla on Catskill Merino, uusi tulokas jonka bongasin vasta viikko sitten ravelrystä. Sen langat on taivaallisen pehmeitä, niin kuin vain merino osaa olla, ja kaikki on luonnonväreillä värjättyä.

Kas, pitihän jotain tuoda tuliaisiksikin. Itselle siis. :-)

1239554245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Langassa on mielenkiintoinen nyppypinta. Pitääpä testata sitä käytössä. Näistä ajattelin tehdä kukkakaulureita. Samalla sitten testaan omaa malliani, joka sitten ilmestyy tännekin kaikkien sitä pyytäneiden iloksi.

Ja todella iloinen olen siitä, että erääseen lehtikauppaan oli jäänyt vihoviimeinen viime talven Knit1-lehti. Siinä on kauan himoitsemani sukkaohje. Syötävän kauniit! Ja minulla on jo sopiva lankakin viime visiitiltä.

Jee, neulojan elämä on ihanaa!