Hui ei! Nyt look-alike meilit on iskeneet meikäläiseenkin. Luin selkäpiitä karmivan jutun niistä pari vuotta sitten, eli viesteistä jotka tulevat näennäisesti ihan tutusta osoitteesta ja pääsevät tavallisen postin jatkoksi. Ne sisältävät phishing-viruksia, eikä niitä siis todellakaan kannata avata. Viestistä syöksähtää virus onkimaan valonarkoja tietoja kuten passwordeja, tilinnumeroita, nimimerkkejä - mitä nyt kukin säilyttää koneellaan.

    Tutkiskelin juuri oman sähköpostiani. Siellä oli viesti minulta itseltäni, mukamas. Viestin aihe: MpNet Free Mp3 Site. Jos sellaisen näette, pankaa kiiruusti roskiin. En käytä ikinä viestin aihe-rivillä muuta kuin suomea.

    Väärän viestin tunnistaa tyhjästä tilasta miukumaukun ja sitä seuraavan sähköpostipalvelun tarjoajan välissä. Kun  tavallinen osoite menee näin:
[email protected],
on virusviestin lähettäjäksi merkitty miu@ miuku.net.

    Huomasitko eron? Niinpä, ero on hiuksenhieno ja siihen tiedononkijatkin luottamuksensa panevat. Jos siis saat merisinikissalta meiliä, tarkista ettei osoitteessa ole rakoa @ jälkeen.

Sähköpostisoitteeni menee vaihtoon
    Koska osoitteeni on joutunut häiriköinnin kohteeksi, en halua riskeerata mitään. Parempi kuopata vanha osoite ja aloittaa siististi alusta. Avaan uuden meilitilin nyt viikonlopun aikana. Kaikki, joille olen vastauksen velkaa, saavat sen vielä vanhasta osoitteesta. Jos aiherivillä lukee juulilta, tiedät sen olevan vastauksen omaan viestiisi, eli tulevan tutusta osoitteesta. Tiedotan täällä heti, kun uusi meiliosoite on pystytetty.

    Neulerintamalta kuuluu uutta, mutta siitä enemmän toiste. Nyt on jo kiire töihin. Hauskaa lauantaita kaikille, täällä ikkunan takana on synkkä syksyinen pimeys. Siinäkö se talvi oli?