- meni siis lumet, eikä tämä tyttökään ole enää kovin lempeäluontoinen. Aamulla sai liukastella pitkin märkää jäätä ja iljannetta.  (Edit-täti ilmoittaa, etten ole yksin!) Lähetin mielessäni pippurisia terkkuja kaikille toimittajille, jotka tekopyhästi kauhistelevat suomalaisen naisen talvipukeutumista. Samat terkut muuten miehille, nehän aina jokakeväisissä lehtigallupeissa on niin mielissään kun taas naisten sääret näkyy ja hameenhelmat heiluu.
    Kysynpähän vaan, että miten sitä kukaan kuvittelee naisten kirmailevan korkeissa koroissa ja ihonmyötäisissä saapikkaissa helmat hulmuten ja naiselliset muodot näytillä pitkin jäisiä tai loskaisia katuja ja teitä. Marisijat sulkekoot suunsa, nyt on se vuodenaika jolloin ihanin kenkä on vettä läpäisemätön ja kunnon uritetulla pohjalla varustettu, ja parhaat vaatteet on sekä lämpimiä, että tuulen- ja säänpitäviä. Aamen.
    Ainoa millä talvella voi keekoilla, onkin sitten asusteet, ne myssyt, huivit, kassit ja lapaset.

    Joo, lapaset! Sellaiset pulleat tumputhan oli suunnitelmissa, ja kudoinkin ne sunnuntaina. Eilen päättelin langat ja asetin valmiit lapaset kuvauksellisesti lumimaisemaan.


    346126.jpg    346127.jpg

    Ja sen jälkeen elämä oli pelkkää alamäkeä. Ornaghi Filatin vyötteen mukaan lanka on 50% merinoa, 10% alpakkaa ja 40% akryyliä. Halusin huovuttaa pinnan vähän tiiviimmäksi,
ja kuvittelin että sehän käy helposti kun hieroskelen tumppuja hieman saippuan kanssa. Ja mitä vielä!
    Veden kosketuksesta neulos levisi monta senttiä ja muuttui epämiellyttävän liukkaaksi. Tämä on varma merkki siitä, että lanka onkin superwash-käsitelty. Sitähän ei vyötteessä ilmoitettu, mur. Viskasin lapaset koneeseen muun pyykin sekaan, ja vietettyään koko pesujakson 40 asteessa ne pullahtivat ulos samankokoisina jona olin ne alunalkaen kutonutkin. mur mur.
    Ne ovat nyt sen huovutusvaran verran liian väljät. Inhoan liian väljiä lapasia, jotka vain pyörivät kädessä. Kannattaisikohan panna toisen pyykin sekaan vielä toiseksi tunniksi? Vai annanko suosiolla keräykseen?
    (Tämä ei selvästikään ole minun päiväni. mur)