Vihdoinkin täällä on jotain näytettävää. Tosin ei sitä "vapputakkia" jota alempana vilauttelin raakileena, vaan virkattua ihanuutta.

turk%20pitsij-normal.jpg

Malli on mukaellen kirjasta Stitch and Bitch Crochet, The Happy Hooker. (Eikö se ilmestynyt suomeksikin?) Siinä mielessä mukaellen, että virkkuukuvio on sama, mutta jätin relieffipylväät tekemättä ja tein vaan tavallisia pylväitä.

Relieffipylväillä on varmaan suomenkielinen nimikin... tietääkö kukaan?

turk%20pitsi-normal.jpg

Lankana on Nauravan Lampaan kampalanka, joka on ohutta mutta napakkaa. Se on konepestävää, joten höyryttämisen sijaan pesin tämän koneessa. Käsittelin mallitilkunkin samalla lailla, ja sain ihme kyllä kerrankin ohjeen mukaisen tiheyden. Ihme siinä mielessä, että ohjeessä käytetty lanka on todella paksua.

No, pitemmittä puheitta, saanko esitellä;

turk%20pitsijakku-normal.jpg

Ohjeesta poiketen tein pidemmät hihat ja muutenkin pidemmän, sekä viistotin etukappaleet.

Lankaa meni kokonaista 70 grammaa, joten tämä on kevyt pakata mukaan. Vahinko kyllä tämä ei ollut minulle itselleni... se on jo annettu pois oikealle omistajalleen. Näyttää siltä, että "joudun" tekemään toisenkin :-)

Malli on superhelppo, ylhäältä alas ja suorat kappaleet, ei kavennuksia missään. Virkkumalliakin joutuu kasomaan vain parin mallikerran ajan, se on näyttävyydestään huolimatta tosi helppo.

turk%20pitsija-normal.jpg

Viime viikolla ihailin Mammutin virkattua takkia, käykääpä tekin katsomassa. Sekin on muuten turkoosi.