Hassunniminen huivi löytyi ravelrystä, ja valmistui vajaassa viikossa. Aloitin sen viime sunnuntaina työmatkalla, koska en kestänyt ajatusta viidestä bussissa vietetystä tunnista ilman mitään järkevää tekemistä. Sen jälkeen sitä on kudottu aamu- ja iltabusseissa, ja sen eteneminen on ollut todella todella työlästä.

Ensinnäkin pituus. 350 silmukkaa leveyssuuntaan on jotenkin hitaampaa kuin useampi kerros kapeaa neulosta. Huivista tuli muhkeat 190cm pitkä ilman letitettyjä hapsuja, leveyttä on 14cm. Jämälankoja siihen kului 135g.

Toiseksi mallineule. Joka toinen silmukka otetaan neulomatta, langanjuoksut jäävät oikealle puolelle. Neljä kerrosta ei tehnyt edes senttimetriä, mutta tämän verran ehdin kutoa per bussimatka. Todella turhauttavaa, kun edistymistä ei silmin havaitse.

Palkinto tulee lopussa, ja se on huivin ihana tekstuuri. Värit sulautuvat toisiinsa kivasti, vtämä ei ole selkeästi raidallinen.

Ohjeessa korostetaan isoja puikkoja. Ehdottomasti. Käytin sukka- sun muiden lankojen jämiin, eli kahden-kolmen millin puikkoisille langoille tässä huivissa 5mm pyöröä. Neuloksesta ei suinkaan tullut reikäistä, vaan juuri sopivan napakkaa.

Tämä päättää kivasti tammikuun lankalaihiksen. Kulutin 1225g täysin valmistuneisiin töihin. Lisäksi puikoilla on 180g Novitan bambua muodostumassa huppuliiviksi.

Tähän on kiva lopettaa tammikuu. Huomenna sitten alkaakin Hamsterikuukausi, toivon että neulekärpäsen purema jatkuu.