Uuden Keskiaikapuvun - oikeastaan koko vaateparren! - käsin ompeleminen otti aika koville, joten netissä ei ole paljoa rilluttu. No, on ja ei ole. Bloggaamaan en ehtinyt, mutta haeskelin kyllä opastusta ja innoitusta pukuihin ja muuhun rekvisiittaan netistä. Ja nyt on kuviakin uusista vaatteista! Ensimmäinen Keskiaikamarkkinoiden päivä oli aurinkoinen ja kuuma, mutta puvussa ei silti läkähtynyt.

Matami Auroora oli pukeutunut pitkään pellavaiseen alusmekkoon, villakankaiseen päällysmekkoon (jonka miehusta ja hihat oli vuoritettu pellavalla), sekä niinikään pellavalla vuoritettuihin villakankaisiin irtohihoihin.  Kuvassa esitellään sellaista seksikästä ja paljastavaa seikkaa, kun alusmekko vilahtaa puvunhihan ja irtohihan yhtymäkohdasta. Keskijalla ei alusvaatteen vilauttaminen ollut sopivaa, niinkuin ei oikein vielä nykyaikanakaan. Päässä oli Pyhän Birgitan myssy (kasa pellavakuitua "puuttuvien" hiusten tilalla), leukaliina sekä puoliympyränmuotoinen huntu. Huomaa viimeisen muodin mukaiset irtoletit!

Vanha puku pääsi ansaittuun lepoon. Neljä vuotta sitä on käytetty, ja silmä on siinä ajassa harjaantunut tunnistamaan aidon  epäaidosta.

 Matamin pöytä notkuu jälleen tarjoomuksista, tässä valittuja paloja. Tervettulo Turkusse Matami Aurooran puarisse. Suununtaihin asti siellä seisotaan, Kivisaunan pihalla elikkä putiikki Outolinnun edessä. 

Huivilankaa, sukkalankaa, silkkiä ja villaa...

Rasvaista villalankaa Itävallasta, kasvivärjättyjä lankoja...

Topseja, kampalevyjä, värjättyjä suomenlampaan kiharoita...

 

Tervetuloa!

PS. Nettikaupassa on kesätarjous "kehrää kesällä postikuluitta" . Etusivulla ei ole mainintaa vielä (krhm), ja ostoskoriohjelmakin laskee postikulut, mutta kaikki yli 20e tilaukset tulevat ilman postikuluja. Jos et pääse Turkuun, et ainakaan jää ihan kaikesta paitsi :-)