Vuoden ensimmäinen isompi projekti on saatu päätökseen. Mahdanko milloinkaan tottua siihen, että työtä tökkii edessään aina vain sopivampaan ajankohtaan, kuvitellen sen olevan ties miten työlään - ja sitten se osoittauuukin helpoksi ja nopeaksi.

Samaa ihmettelin nytkin. Vuosi sitten tulostin mallin ja etsin langat. Helmikuussa en ehtinyt, tuli maaliskuu ja kesäisemmät neuleet. Kesä tuli ja meni, syksy samoin, ja yhdestä pienestä lumipallosta oli mielessäni kasvanut korkea, lähes ylitsepääsemätön vuori. Rasittavinta ovat tekemättömät työt, kyllä vain!

Niinpä eräänä kauniina päivänä kerin langat ja loin silmukat. Ja sen jälkeen en päästänytkään enää neuletta kädestäni kuin vasta kolme päivää myöhemmin.

Peitto siitä tuli. Kaunis ja erilainen malli, koko sirot 140cm läpimitaltaan. Sopii hyvin jalkojen päälle lämmikkeeksi, tai muuten vaan tuolin selkää koristamaan.

Pingotin sitä kaksi päivää, mutta se ei vieläkään ota asettuakseen. Langat olivat oman varaston uumenista. Yksivärinen lanka keskustassa on Cascaden Eco Woolia vuodelta 2005. Nythän sitä saa jo Suomestakin, mutta tämä mötikkä muutti kontissa mukanani valtameren yli. Vyyhti on painoltaan 250g, ja olen todella ihastunut sen laatuun. Lanka on kuin paksua Floricaa, nopeaa ja helppoa työstettävää. Peiton vaalea reuna on Novitan vanhaa puuvilla-villasekoitelankaa, jossa sattumalta oli sama pohjasävy. Yksivärinen lanka on 250g, vaalea 200g - ei uskoisi kuvaa katsoessaan, että niitä on melkein saman verran!

  • malli: brooklyntweedin Hemlock Ring Blanket (ilmaisohje)
  • lanka: Cascade Eco Wool 250g, Novita Kuura 200g
  • puikot 6mm
  • koko pingoituksen jälkeen:  Ø140cm
  • olo: tulihan tämäkin tehtyä, mutta tuliko se tarpeeseen?

Miten otsikko littyy tähän? Hemlokki on iso kuusipuu. Oletko koskaan maannut kuusen alla ja katsonut ylöspäin?  Ovelaa, mallista tulee ihan se näkymä mieleen.