Eilen tuli hiukan julkikehräiltyä Littoisten markkinoilla.
    Istuin pihalla Baynes pystyrukkini kanssa. Olisiko liikaa sanottu, että "kaikki" pysähtyivät katsomaan. Eniten kommentteja tuli rukista. "eipäs ole ihan tavallisen näköinen rukki". Ei ole, ei. Pystyrukki on kompakti: pyörä, kehrä ja polkimet ovat suunnilleen päällekkäin. Lattiatilaa se vie alle 40x40cm.

    Naiset ihastelivat näppärää kokoa, miehet halusivat tietää miten rukki toimii. Eniten päänvaivaa aiheutti scotch tension, eli se, että tässä on kaksi erillistä nyöriä eikä vain yksi niinkuin suomalaisissa perinnerukeissa. Mihin sitä tarvitaan, kysyttiin. Tiedän vain, että lyhyellä narulla voi vaikuttaa "imuun", eli miten nopeasti rulla ottaa lankaa. Mutta onko tämä virallinen selitys? Ja miksi se toimii niinkuin toimii?

    1909992.jpg
   
    Kukaan ei sanonut mitään langasta. Miksiköhän? Ei se nyt nii-in kamalaa ole... 
Tai jospa sentään? Topsi on ärhäkän puna-sinikirjavaa. Sivunmennen voisin mainita, että tästä piti tulla heinäkuun Kuituklubin topsia. Onneksi tein koevärjäyksen, ja saatoin sitten justeerata värejä kuluttajaystävällisemmiksi jäsenpaketteihin. Itse pidin tietysti hutin.
    Ajattelin kerrata langan navajo-metodilla, eli tehdä siitä kolmisäikeistä, joten värit menevät kunnolla sekaisin ja lopputuloksesta tulee monenkirjavaa. Ainahan voin värjätä vielä valmiin langankin, jos lopputulos on kaamea. Kuitua on 120g, eli varman vähän liikaakin esim. lapasiin.

    1909994.jpg

    Yksiväriset merinot taipuivat tällaiseksi pätkävärjätyksi langaksi. Tässä on aina muutaman metrin pätkä turkoosia, vihreää, limeä ja ruskeaa. Suunnitelmissa on itseraidoittuvat rannekkeet. Tuo merinohan on tarjouksessa täällä, ja postikulutkin on vielä tämän viikon alennettu. "Tunnussana" löytyy alemmasta postauksesta.
   
    Sukkalangatkin on tulossa kauppaan ihan piakkoin. Kuvat on otettu, nyt viilaillaan tekstiä. Ilmoitan täällä sitten kun kaikki langat on onnellisesti näkyvillä.

    Nyt sinipunalangan pariin! Tätä ainakin näkee kehrätä, värit suorastaan loistavat *virn*