En ole koskaan (lue: tähän asti) ymmärtänyt settejä. Miksi pitää olla samanvärinen pusero ja villatakki? Myssy ja lapaset? Huivi ja myssy? Kun on niin paljon hauskempi yhdistellä värejä ja leikitellä sävyjen kanssa.

No niin, se oli ennen. Taisin silloin tykätä väreistä enemmän, eikä minua todellakaan haitannut, että oli punainen myssy, keltaiset sormikkaat ja liila huivi samalla kertaa päällä. Nyt on makuni aikuistunut tai sanokaamme vaikka tylsistynyt. Hankin uuden kevättakin, tummansinisen, ja totesin etten voi käyttää sen kanssa harmaata hattua ja ruskeita sormikkaita. Voi tätä hiipivää keski-ikää! Nyt piti saada sinistä päähän ja sormiin!

Ravelry-jonon pienentämisprojekti on sitten taas muutaman työn lyhyempi. Nappasin puikoille kauan ihailemani Regina-hatun. Siinä on jotakin ihanan vanhanaikaista. Yllätyin, että siitä tuli kohtalaisen löysä. Mutta ei se oikeastaan haittaa, nyt sen saa kivasti aseteltua eikä tukkakaan painu.

  • malli: Regina (ilmaisohje ravelryssä)
  • lanka Piikkopirran keskivahvaa alpakkaa kaksinkertaisena, vihreä Schachenmayr Oracolo
  • puikot 4mm, menekki yht. n. 70g
  • varo ohjetta, lue tarkasti ja tee tarvittaessa omat päätelmäsi

Sitten piti saada myssyyn sopivat sormikkaat. Olin jo kauan sitten merkannut suosikikseni kivan pitsiselkäisen mallin, jonka alkuperäinen ohje on varmaan 1900-l ensimmäisltä vuosikymmeniltä. Koska hattu on mielestäni kovasti 20-l henkinen, sopivat käsineet siihen hyvin.

  • malli: Women's Lace Gloves (ilmaisohje täällä)
  • lankana samainen alpakka, mutta yksinkertaisena
  • puikot 3.5mm, menekki 45g

Koska lankani oli paksumpaa kuin ohjeessa, jouduin tekemään joitain muutoksia. Alkuperäisessä on kolme pitsikuvioriviä vierekkäin, tässä vain kaksi.

Molemmat ovat valmistuneet työmatkaneuleena, eli kuukauden kuluessa, muutama sentti aina kerrallaan. Vielä niitä jonkun hetken pitää, vaikka ilmat alkaa olla täällä Lounais-Suomessa jo kovin keväisiä. Lumetkin hupenevat työpäivän aikana pihalta kumman nopeaa tahtia. Missä aamulla oli vielä paksu lumikerros, on illalla jo paljasta maata. Lumikellot puskevat päätään ruohosta. Saa se kevät tulla - täytyy ruveta miettimään kesäneuleita seuraavaksi. Vinkkejä kivoista ohjeista ja malleista otetaan vastaan!