Salainen ystävä sitten osaa ilahduttaa! Ennen pääsiäistä tullut "kirjelähetys" päästiin hakemaan vasta nyt postista. Hakija vielä lähtiessä vannotti, etteihän se ole mitään suurta. Ja minä vannoin, että ihan pientähän se on. Niinpä.
    Tällainen säkki sieltä kotiutui! Miehen suurikokoinen jalkinepari on kuvassa mukana ihan mittapuun vuoksi.

    505962.jpg

    Säkistä paljastui kaunis pupukortti pääsiäistoivotusten kera, ja lisäksi paljon villaa. Alkutilassa olevaa, pässinpökkimää, rasvaista villaa. Punninnut en ole, mutta arvioisin painoksi reilusti toista kiloa.

    505963.jpg

    Villa ei ole peräisin suomenlampaasta, sen verran uskallan karvatuntemukseni perusteella sanoa. Kiinnostaisi tietää kuitenkin. Tietäisikö kukaan? Snyy, jos vierailet täällä, kerro ihmeessä!
    Karva on siis melko pehmeää, suorahkoa, n. 5cm pituista, selvästi keltaista ja tosi rasvaista. Tässähän on työsarkaa vaikka kuinka. Kiitos hirveästi Snyy! Osuit valinnassasi napakymppiin!

    I got a giant bag of raw wool from my Finnish SP. I wonder what the breed is. The wool is unlike anything I have spun. It's not Finnsheep, it's more yellow and straight than that. It's got loads of lanolin. It feels soft, and seems like a fine fiber to spin. Would any of you know what breed it could be?

EDIT: close-ups on mystery fiber! Dark yellow spots are lanolin, yes, drops of fat!
    Lähikuvia salaperäisestä villasta. Se onkin kikkaraista, mutta erilailla kuin suomenlammas. Katsopa näitä mini-kierteitä! Ja huomioi tummankeltaiset laikut, ne ovat lanoliinia. Tämä villa suorastaan tihkuu rasvaa. (Aah, luksus-kynsihoitoa luvassa!)

    509820.jpg509821.jpg