Hyväntekeväisyysjärjestö Ohi Älä Käy ry on vienyt vuodesta 2004 avustuksia Baltian alueella oleviin katulapsikeskuksiin. Tänä syksynä käynnistetyllä neulekeräyksellä yhdistys kutsuu ihmisiä tekemään jotain pientä joulukuussa järjestettäviin myyjäisiin - kaikille osallistuneille yhdistys tarjoaa etusetelin käsityöliikkeeseen. Myyjäisten tuotolla viedään jouluksi ruoka-avustusta Viron lastenkoteihin, katulapsikeskuksiin ja vähävaraisiin perheisiin. Idea joulumyyjäisistä lähti siitä, että yhdistys saa paljon vaatelahjoituksia, mutta varoista, joilla hankkia ruoka-apua on pulaa.

Mitä voin tehdä?

  • Neulo lapasia, pipoja tai kaulahuiveja joulukuussa järjestettäviin myyjäisiin – tyyli on vapaa. Yhdistys ottaa vastaan myös muita käsitöitä. Pääkaupunkiseudulla ja Turussa pidettävien joulumyyjäisten varoilla viedään jouluksi ruoka-avustusta Viron lastenkoteihin, katulapsikeskuksiin ja köyhiin perheisiin.
  • Turun myyjäiset pidetään VPK-talolla 4.12.

Minne käsityöt toimitetaan?

  • Neuleet ja muut käsityöt pyydetään lähettämään keräyspisteeseen tai viemään johonkin yhdistyksen sivulla olevista lankakaupoista 30.11.2011 mennessä.
  • Turun keräyspisteenä toimii Lankabaari, Humalistonkatu 14.


Auttaminen on kivaa!

  • Niin on. Nyt on siis hyvä aika tyhjentää lankakorit kerän lopuista! Voit neuloa esimerkiksi lapaset, pipon tai kaulahuivin - tyyli on vapaa. Yhdistys ottaa mielellään vastaan myös muita käsitöitä, esim. ompelutuotteita. Kutsumme siis kaikki kädentaitoiset mukaan hyvän asian puolesta!
  • Kaikille osallistuneille yhdistys tarjoaa etusetelin käsityöliikkeeseen! (vieritä linkitettyä sivua ihan alas)


Keräyksen tuotto julkaistaan joulumyyjäisten jälkeen yhdistyksen sivuilla ja joulun jälkeen yhdistys kertoo matkakertomus -osiossa joulukuun avustusmatkasta.

Humanitäärinen yhdistys Ohi Älä Käy ry on rekisteröity vuonna 2004.

Lisätietoa neulekeräyksestä: 
www.katulapsiapu.fi/osallistu.html#4
Tapahtuma facebookissa
http://www.facebook.com/event.php?eid=219528191447435

- - - - - 

Tällaiseen tempaukseen aion itsekin ottaa osaa. Viimeinen syksyn neulepuseroista ja -takeista valmistui juuri, joululahjat on melkein valmiit eikä uutta neuletta ollutkaan suunnitteilla.

Nyt on siis aikaa tehdä pientä kivaa sukkaa, tumppua tai huivia tuntemattomia ilahduttamaan. Ajattelin kyllä sujauttaa lapasen tai sukan kärkeen lippusen, jossa kerron blogini osoitteen. Niin no, voisihan sen tehdä avoimestikin, sitaista kivan nauhan työn ympäri ja siihen pakettikorttina "rakkaudella tehty, terveisin xx blogi"-lappusen.

Myös putiikkini Naurava Lammas osallistuu keräykseen antamalla lahjakortin kaikille ahkerille ja hyväsydämisille neulojille. Aikaa lunastaa lahjakortti on tammikuun loppuun (niin ei tule joulunalusstressiäkään). Nyt sitten nopeasti kutomaan jotain kaunista myyjäisiin!