On yhteenvedon aika.

      Viime vuosi alkoi Herätyksellä. Lankakaapissani oli ahdasta! Päätin pienentää lankavarastoani tuntuvasti, kirjata ylös kaikki ostoni ja koko kulutukseni projekti projektilta. (Laadin myös monimutkaiset säännöt, miten paljon lankaa saisin ostaa ja milloin. Näitä ei ole sen koommin edes muisteltu.)

Tässä tilastoa. Viime vuonna kudoin 117 kpl, joidern yhteispaino oli 14kg 054g. Joukossa oli useampia neuletakkeja, pari neulepuseroa, huiveja, myssyjä, lapasia ja sukkia. Peruskauraa siis. Virkkasin myös yhden helminauhan, ison peiton sekä kudoin kaksi kassia. 

Talouteen rantautui kuitenkin lähes 10 kiloa lankaa, tarkemmin sanottuna 9kg 845g.

   Näistä 950g oli lahjana saatua, mm. Hamsterikuun palkintona, ja 220g vaihdettua lankaa. Mutta loput olivat kyllä ihan omin kätösin ostettua. Kas näin:

  • 1310g viime tammikuun lanka-alessa ostettua
  • 1200g (800g Knitpicksiä, 400g muuta lankaa, mm. Habua) New Yorkin tuliaisina
  • 1100g "ohittamaton" nettitarjous kesäkuussa
  • 1035g Köpiksen reissulta kesäkuussa
  • 450g palapeittoa varten hankittua
  • 400g kirppislankoja
  • 250g Helsingistä joulukuussa
  • 2870g sekalaisia ostoksia, eli tyyliin "kerä sieltä, toinen täältä"

Tämä on pikkuisen masentavaa. Nettohävikki on siis ainoastaan reilut 4 kiloa (4229g).

Ainoana plussana näen on jo aikaisemminkin mainitsemani langankäyttöajan lyhenemisen. Nykin langoista on käytetty vähiten, mutta Köpiksen langat ovat huvenneet jo puoleen, kirppislangat lähestulkoon kadonneet, samoin tammikuun ale-langat, ja Helsingin tuliaiset menivät käyttöön saman tien.


Olen kaivanut urhoollisesti myös ihqu-lankoja ulos kätköistään ja kutonut niistäkin aika kiitettävästi. Kaappia on pengottu tulevaa hamsterikuuta silmällä pitäen. Totesin että osallistua kannattaa, joskaan en varmaan pääse viime vuoden lukemiin. Loput lankani ovat kovin ohuita, ja kaikkihan me tiedämme että hamsterikuussa pääsee tuloksille helpoiten paksun langan kanssa.

Tilastoistani näkee myös sen, että alkuvuosi oli selkeästi tuotteliaampaa aikaa. Toukokuun loppuun mennessä olin kutonut jo 9 kiloa, mutta elokuusta alkaen on kuukausikulutukseni huidellut puolen kilon molemmin puolin.

Kaikenkaikkiaan kaapeissani majailee parisenkymmentä kiloa lankaa. Tälla kutomisvauhdilla riittää varastosta puoleksitoista vuodeksi. Toisaalta, jos jatkan hankintojani samaan malliin, pääsen nollille viidessä vuodessa.

Mutta onko sellainen edes toivottavaa?