Mikä ihana talvi! Vaihtoehtonahan on marraskuun sateinen ja valoton harmaus - otan kirkkaan auringon ja pikkupakkasen (okei, reilusti pakkasta) milloin tahansa.

Kehäkukat kukivat ihan viime viikolle asti - vai milloin ne lumet tulivat? - ja uupahti sitten pakkaseen täydessä kukassa.

Tein jälleen harmaan villatakin. Tai jos totta puhutaan, tämä on ensimmäinen kolmesta, kaksi muuta on vielä puikoilla. Olen aina ollut harmaan ystävä omassa pukeutumisessani, joskin hiusten värin haipuessa tulee kieltämättä mieleen, että voisihan päällä olla väriäkin...

Tämä villatakki on Dropsin ohjeella, jota seurasin aika tarkkaan. Silmukkamäärät piti laskea uusiksi ja hihat tulivat pidemmäksi, sellaista pientä. Totean taas, että heidän olkalinjansa on minulle liian iso, olkapäät hieman roikkuu. Voisin tietysti panna pienet toppingit asiaa auttamaan, vaikka siitä tulee mieleen kasarityyli kaikkine kammotuksineen.

lanka: Schoolproducts merino-kashmiiri (nam!), puikot 7mm
menekki: 300g

Lanka oli karheaa kudottavaa, mutta kuten tämäntyyppiset kone/kartiolangat yleensä, avautui se pesussa ja takista tuli kevyt ja lämmin. Kauan hellimääni lankaa on vielä jäljellä johonkin toiseen projektiin.

Napit ovat Itävallan tuliaisia, kesällä kiersimme vuoriseutujen kirppiksiä. Ne olivatkin antoisia.

Sekalaisia hopeanappeja villatakissa. Ja loput Alppimaan nappisaaliista.

 

Ensi viikolla on Helsingissä taas Naisten Joulumessut Wanhassa Satamassa, ja seison vanhalla paikallani G-salissa pylvään vieressä. Tervetuloa katsastamaan lanka- ja kuitutarjoomukset.

Ajattelin, että jos haluat tehdä tilauksen etukäteen, tuon sen messuille eikä sinulta näinollen mene postikuluja. Tee tilaus nettikaupan kautta www.nauravalammas.com ja merkitse viestikenttään "haen Naisten Messuilta" (niin en vahingossa lähetä sitä).

Kuituklubilaiset saavat pakettinsa piakkoin. Osa villoista on vielä märkää, mutta hyväähän kannattaa tunnetusti odottaa... eikö vaan? Paketti on viimeinen, ja uudet klubit starttaavat jälleen vuodenvaihteen jälkeen. Ideoida saa vapaasti, olen avoin kaikille ehdotuksille. Huovuttajille alkaa myös oma klubinsa, jossa tulee ohjekin kuidun ja mun tilpehöörin mukana. Pysykäähän kuulolla!