Ihanin helmikuussa valmistunut juttu on ehdottomasti tämä tyyny. Se tukee ristiselkää juuri oikeasta paikasta, ja lisäksi se vain näyttää niin hyvälle.

Lanka on muinoin Ebayltä huutamaani sarisilkkilankaa, jota ostin paunan eli 450g. Olen antanut sen marinoitua, koskaan keksimättä mitään sen arvoista projektia. Kunnes nyt, paljon kutomisen ja istumisen ansiosta huomasin, kuinka ikävsti nojatuoli osui ristiselkään. Muistin sarisilkkilangat, muistin käytöstä poistetun vierastyynyn, ja voila!

Huomasin taas, ettei lankaa paljon kannata säästellä ja ostaa jemmaan. Tämäkin sarisilkki tuotti pettymyksen. Kuvassa kolme vyyhtiä kerittynä ja kaksi vielä kieputettuna. Ainutkaan vyyhti ei ollut virheetön, jokaisessa oli katkenneita lankoja.

Ensin kudoin tietysti pois isot kerät, mutta lopuksi jouduin solmimaan lankaa toisen jatkoksi. Jäljelle jäi muutama nysä, jotka ajattelin käyttää lankakirjailuun sitten kun sopiva työ osuu kohdalle.

Sarisilkki oli jäykkää kudottavaa, toiseen sormeen sain pistohaavan ja toiseen hiertymävamman. (Mitäpä sitä ei lanka-addiktina sietäisi?)


Mutta on se vaan niin kaunista!