Two wrongs don't make a right todetaan Atlantin tuolla puolen. Muuntelin sananlaskua omiin tarkoituksiini, sillä tässä tapauksessa kaksi väärää osoittautui oikeaksi!

Mutta aloitetaanpa alusta. Uudenvuoden lupaukseni oli lyhentää ravelry-jonoani. Siellä oli vuoden alussa 600 työtä - siis ihan liikaa. Neule, jota olen varmaan kauimmin fanittanut, ja joka ei vuosien saatossa ole menettänyt hohdettaan, on kirjoneuleinen baskeri Selbu Modern.

Syksyllä tekemistäni luumunvärisistä tweedsormikkaista oli jäänyt lankaa. Lankapusseja kaivellessani luumunpunainen tweed ja muutama kerä yönsinistä silkkivillaa alkoivat jutella kiivaasti keskenään. Kyllä vain, nyt tekisin myssyn joka kävisi kaikkeen.

Bussineuleeni edistyi hitaasti, värit olivat miltei mahdotonta pitää erillään sähkövalossa. Kudoin tämän nimittäin jo helmikuussa, kun sekä aamulla että illalla oli bussissa sisävalot. En tee hattujen kohdalla mallitilkkuja, ja se kostautui nyt. Mahtaako kuvasta nähdä, että baskerista tuli aivan liian suuri? Se hulahti päälle ja valahti kaulaan saakka peittäen kasvot.

Voi tätä pettymystä! Työnsin hatun likavaatekaappiin odottamaan vuoroaan. Ajattelin pestä sitä kevyesti ensin villapesun mukana ja tarvittaessa hieman tukevammin.

Sen sijaan kohtalo puuttui peliin. Tai sanoisinko suoraan vaan, että huolimattomuuteni? Villavaatteiden kanssa samassa korissa on alusvaatteet, ja baskerin on täytynyt huomaamatta piiloutua rintsikoiden ja pikkarien sekaan... Joka tapauksessa 40 min hienopesun jälkeen ongin pikkuisen sinisen mytyn koneen uumenista. Sydän syrjälläni, pahaa peläten oioin sen, kuivatin, ja sitten kokeilin päähäni.

Voi onnea! Se oli juuri sopiva. Hattu oli tiivistynyt ihanaksi ja kotoisaksi. Onneksi en ollut kuivattanut sitä lautasen päällä, sillä tykkään myssymallista oikeastaan enemmän. Huom! Kuvat on otettu kahdella eri kertaa, helmikuussa ja eilen, ja kevään valo on haalistanut kuvan värit, itse myssy on vielä yhtä syvän värinen kuin ennenkin.

 

Ja kuinka kivasti se käykään molempien sormikkaiden kanssa! Kyllä, nyt olen sisäistänyt jo settien hienouden :-)

  • malli: Selbu Modern (ilmaisohje)
  • lanka: tummansininen ggf Tajmahal, 2x25g, kuviovärinä Geilsk Tweed, 30g
  • puikot 3.25mm
  • parasta: kummatkin langat menivät viimeistä metriä myöten!

Jouduin ottamaan käytöön kirjainvahvistuksen, sillä ahkerat robotit ovat pommittaneet kirjoituksiani jo pidemmän aikaa. Ehkä parin viikon päästä voin palata takaisin tavalliseen kommentointiin. Sillä välin: koettakaa kestää! Itse inhoan tarkistuskirjaimia sydämeni pohjasta. Etenkin se yks laji, nimittäin puoliksi jonkun tumman laikun päällä olevat vääristyneet kirjaimet on se pahin. Niistä en koskaan selviä yhdellä yrittämällä, ja kolmannella kerralla kommentoinnista menee jo maku.