Salaperäinen virkkausprojekti, josta muutama postaus sitten vilauttelin hieman pintaa, valmistui. Se on hame!

Olen jo vuoden fanittanut tätä hametta ihan täysillä, en vain ole rohjennut aloittaa. Virkkaustaitoni ovat aika vaatimattomat. Mutta kun maaliskuussa sain onnistumisen elämyksen tehdessäni Paksupohjakassia pelkän brazialialaisen you tube-videon perusteella, ajattelin nyt että jospa aika olisi kypsä... Ja katso, sehän oli.

Nyt myönnän kiltisti, että aika harvoin ostan erikseen ohjeita. Jos minulla ei ole lehteä tai kirjaa, teen yleensä kuvan perusteella. Niin tein nytkin. (ravelrystä kuva löytyy täältä, ja kirjan saa Amazonista. Hameen ohje on yksivärisenä ostettavissa täältä.)

Omastani tein 65cm pitkän ja sopivan leveän. Hame virkataan sivusuunnassa. Joka kerroksella vuorottelevat kiinteät ja pylväät, ja aaltokuvio muodstuu kiinteiden, puolipylväiden, pylväiden ja kaksoispylväiden vaihtelusta. Helmaosasta tulee itsellään leveä, vyötäröosasta kapea, eikä tarvitse tehdä lyhennettyjä kerroksia niinkuin neuloessa. Siinä mielessä virkkaus on aika nerokasta.

 

  • SYVIÄ VESIÄ- hame
  • malli: Peacock Skirt, Dora Ohrenstein
  • lanka: Yksi säie puuvillaa (ruskea 150g, sininen 50g, tummansininen 150g, vaaleanliila 50g, metsänvihreä 50g), kolme säiettä ohutta konelankaa (lila, taupe, sininen), jotta värien jyrkät kontrastit tasoittuisivat. Menekki yhteensä n. 680g
  • Koukku 4.5mm
  • Tehty ajalla 16.4. - 9.5.

Minusta hameen pinta muistuttaa aallokkoa, siksi nimi Syvät vedet. Niinpä ilmoitan sen Virkkausringin meneillään olevaan Teemasana-kampanjaan.

Suosittlen muuten virkkauksen nettilehteä, Crochet Insider. Olen tavannut lehden julkaisijan Dora Ohrensteinin Nykissä asuessani. Hän on hauskalla tavalla kokeileva ja erittäin ammattitaitoinen ja todella luova. Nettilehti on virkistävän monipuolinen ja haastavakin.

Edit: Tässä vielä kuvaa käyttämistäni langoista:

konelangat taustalla, edessä puuvillat. (Mustaa ei loppujen lopuksi käytetty). Ja tällaisiksi langat muuttuivat kun ne kerittiin yhteen: