Embarrassment of riches sanotaan englanniksi, jonka voisi kääntää vapaasti vaikka  paljosta on paha vaiva. Ai kuinka niin? Tulipahan vain tässä pakkaillessa mieleen...

    Taisin arvioida muutama päivä takaperin että kehruu/huovutusvillaa on viitisenkymmnetä kiloa. Hah, pieleen meni ja komiasti. Nousin pakkilaatikoiden kanssa puntariin ja sain tulokseksi 80 kiloa pelkkää villaa. Lisäksi tulevat kankaat, ompelutarvikkeet, helmet, nauhat ja pitsit; kaavat, sakset, muut työvälineet; värttinät, rukki ja puikot, sekä tietysti vielä neulelangat, neuleohjeet, inspiraatiolehtileikkeet... Oliskohan tässä nyt kaikki? Ei, sillä mukaan tulee vielä kirjat, lehdet ja valmiit työt; värikynät, vesivärit ja luonnoslehtiöt - mutta nyt taisi tulla kaikki?

    Valokuvat puhukoon korutonta kieltään:
        103276.jpg
    Huovutus/kehruuvillat on ahdettu keittiön nurkkaan,


        103275.jpg
    kapsäkeittäin valmiita huiveja sekä pari kassillista kaavoja koristaa makuuhuonetta.

        103274.jpg
    Valmiit huopavaatteet ovat vallanneet vaatekaappini.


        103272.jpg

    Tässä ylikorkeaa hyllyä jo osin pakattuine lehtileikkeineen. Kansiot meinaan hankkia vasta muuton jälkeen, koska olisi tosi hankalaa pitää yllä kahta systeemiä. Kansioiden rei'itysvälit ovat täällä erilaisia.
    Konelanka on käyttökelpoista, veivaan yhteen kolme-neljä eri säiettä ja teen omia lankojani. Keskihyllyllä vasemmalla näkyykin uusi kesälankani, josta pitäisi tulla kiva pitsitoppi: yksi säie nypykästä vaaleanliilaa konepuuvillaa ja kaksi säiettä ohuenohutta merinoa, toinen tummaa liilaa, toinen valkoista. Lopputulos on kaunis meleerattu väri, ja villan ja pumpulin suhde on varmaan ihanteellinen viileisiin kesäiltoihin.


        103273.jpg
    Ja saman hyllyn alaosa! Vinot pinot pussitettuja muotilehtiä ja kivoja lankoja. Oikealla näkyy vaaleanpunaista - olen säästellyt noita angoralankoja pitkään, mutta vielä ei ole löytynyt sopivaa ohjetta. Valkoista on nykyään paljon, koska olen innostunut värjäyksestä.
    Enempää en kehtaa näyttää... en ainakaan vielä!