Olin kesäkuussa Itävallassa ja kudoin KIP-päivänä Wienin kaupunginpuistossa.

Seurueemme oli ensimmäisten joukossa, niin innokkaita olimme. Lopulta osallistujia reilut kolmisenkymmentä.

Paikallinen lankakauppias sponnsasi kaikille sekä sukkalankaa, että rannekkeen ohjeineen ja lankoineen. Valitsin vaaleanpunaisen (kuinkas muuten!) ja tällainen oli tulos. Aitoon itävaltalaistapaan rannekkeessa oli tirolilaisjakuistakin tuttuja kaapeleita.

 

Sitten tuumin, että kovia kokenut läppärini tarvitsee ehdottomasti jotain pehmeää päällepantavaa matkoille lähtiessään. Kummallista, että vuosikausia olin paikoillani ja nyt tunnun matkustelevan vähän väliä. (Viime vuonna Köpis ja Nykki, nyt Wien, kohta Tukholma ja talvilomaksi kaavailtiin "tyttöjen matkaa" Portugaliin... Onko kellään tiedossa hyviä lankapaikkoja Tukholmassa? Tai muuta must-nähtävää?)

Läppirisalkku on kaksinkertaista hahtuvaa. Kudotut mitat olivat n. 85cm korkea ja ympärysmitaltaan lähes 2m leveä pussi. 40 asteen pesussa farkkujen kanssa siitä tuli tukeva ja tiivis.

Pitsilerpakkeetkin piti saada. Ohjetta on ollut aika monella taholla, mutta itse valitsin Executive Funk'in. Ohje oli hankala, purin kolme kertaa koska silmukat eivät asettuneet kohdalleen. Lankana on kokenillivärjättyä lankaa viime vuoden Keskiajalta.

Nauravan Lampaan Ehdasta kehittelin muutamia lapasohjeita. Vasemmissa on käytetty kasvivärjättyjä lankoja luonnonvaalealla pohjalla, oikealla uusia syyspaletin värejä lampaanharmaalla pohjalla. Syyspaletti ilmestyy Nauravaan Lampaaseen elokuun puolivälin jälkeen, Lankabaarissa ne ovat jo saatavilla, kasvivärjättyä saa molemmista paikoista.

Sitten vielä sekalaisista sukkalanganjämistä neulotut "kesäsukat". Tehty ennen Juhannusta, siis silloin kun hirmuhelteistä ei ollut vielä tietoakaan ja näytti lähinnä siltä että kesästä saattaisi tulla pitkä ja sateinen. Niin sitä voi erehtyä...

Arvoisa Rouva Yli-KYH-hulluttelija! Virallinen kooste ja loppuraporttini Hullutustempauksesta ilmestyy blogissani huomenna. Tämän päivän vietän syntymäpäiviäni (ja lopettelen projektejani, köh).