Tilli Tomasin maitolanka on päässyt puikoille. Koetilkusta tuli näin ihana:

    1295394.jpg

    Neulepinta on silkkistä ja hieman valuvaa. Pesin tilkun niin kuin olisin pessyt valmiin neuleenkin. Märkänä siitä lähti piimämäinen tuoksu - ei siis mikään paha vaan miellyttävän raikas ja hieman hapan. Kuivuessa neule ei enää haise miltään.
    Väri, joka vyyhdissä näytti tasaiselta onkin neulottaessa hieman meleerattu, mikä kivasti elävöittää pintaa. Mallia pähkäilin kauan, mutta päädyin tällaiseen pintaneuleeseen.

    Täytyy sanoa että fanitan täysillä Gilmore Girlsiä. Viime vapaapäivien tienoilla katselin kolmatta kautta melkeinpä urakalla. Upeita neuleita! Bongasin parikin kivaa ja luonnostelin ne muistikirjaani. Valitettavasti luonnokseni ovat aina nopeilla viivoilla vedettyjä, eli eivät lainkaan salonkikelpoisia, joten en nyt viitsi vilautella. Mutta voinhan piirtää maitolangasta syntyvän neuleen sanoilla: v-aukkoinen neuletakki, alaosa sileää, vyötäröosa 1o-3n, yläosa 1o-19n. Nurja puoli on päällepäin ihan kuin mallitilkussakin.

    Ihanaa kun aurinko paistaa! Kolmas päivä kuukauden sisällä (vaikka melkein Naantalissa asutaankin), ja ensimmäinen jona ei tarvitse olla töissä. Päivällä satoi kevyesti lunta. Olen siivoillut työhuonettani, pussitellut lankoja ja järkiperäistänyt niiden säilytystä. Kun on omia ja vieraita lankoja, pitää niiden paikat miettiä erityisen tarkasti. Ravelryyn postasin vasta herkkulankani, eli ne harvat ja valitut kasmiirit, silkit ja merinot. Tulipa niitäkin yllättävä määrä, vaikken koskaan ole raaskinut hankkia yhtä-kahta kerää enempää.
    Nyt tietty harmittaa, en jaksaisi miettiä ja tehdä pikkutöitä, enkä toisaalta ole kovin ihastunut raitaneuleisiinkaan. Kuuntelen kiinnostuneena, jos joku keksii mitä eriparisista keristä voisi tehdä.
    Kohta muuten pyörähtää laskuriin 100000... pitäisköhän keksiä jotain kivaa?