Kehveli sentään, enkö enää saa aikaan mitään kunnollista! Pakko taas paljastaa höyrytyspöydän saloja. Ja taas on todettava, että tämähän oli bussineulomus ja mittanauhaa on siinä tilanteessa vaikeaa käyttää... kyllä kyllä, häpeän jo valmiiksi.

    353797.jpg

    Kyseessä on "lännen nopein" kulmahuivi, johon innostuin Raglanan blogissa. Aloitin sen 30 cm levyisenä, kudoin aikani vain todetakseni, että tykkäisinkin siitä hieman isompana. Otin ja purin, loin silmukat uudestaan 40 cm leveyttä varten. Periaatteessa malli on hurjan yksinkertainen: pituutta  tehdään tuplasti enemmän kuin huivilla on leveyttä (tässä siis 80 cm), päätellään, ja noukitaan uudestaan pitkän sivun puoliväliin asti ja kudotaan alkuleveyden verran pituutta. (siis  häh??? katsopa ohjeet täältä.) Poimimisessa tuli moka, ja poimin 40 silmukkaa kun olisi pitänyt poimia sama määrä kuin millä aloitin... Sitäpaitsi perushuivi ei ole tarpeeksi pitkä sekään...
    Tiedän jo kokemuksesta miten kamalaa tätä on purkaa. Bukleelangasta tulee ihana pinta, mutta purkaminen, kuten neulominenkin on työn ja tuskan takana.
    Mitä siis eteen, puranko vai enkö pura?

    353798.jpg