Liityin jo jonkin aikaa sitten kehruuvaihtoon Pirkon innostamana.

  292191.jpg

  Idea oli lähtenyt ranskankielisiltä kehrääjiltä, mutta tänään tuli hieman tilastoja. Mukana on 76 kehrääjää, joista 51 on USA:sta,  20 Euroopasta ja yksi Uudesta Seelannista. Olen hieman pettynyt. Eikö Euroopassa harrastetakaan muka kehräystä?

    Naisten Messut tuli ja meni. Olen hieman voipunut, etenkin kun päälle tulevat Joulumarkkinat Vanhalla Suurtorilla Turussa. Naisten Messuilla tapasin Angorinan ja Mielityn. Aurora-lanka päätyi sitten Mielityn haltuun, ja hyvin se sopiikin värityksen puolesta Angorinan värjäämään koirankarvalankaan. Itsekin sorruin samaan lankaan, ja täydensin myös angoravarastojani.  (Niin kuin ei lankaa olisi tarpeeksi jo omasta takaa!)

    Itse asiassa Naisten Messujen hittituotteeni olikin yllättäen lanka. Aika monet kehräämäni herkut löysivät tiensä uuteen kotiin. Nyt Turussa on tarjolla Mansikkamaitoa, Veden sineä, Männynkukkaa, Jäämarjaa sekä Syysleimua. Valitettavasti ilman kuvia - kamera, langat ja päivänvalo kun eivät ikinä osu paikalle samalla kertaa.

    Törmäsin muuten mielenkiintoiseen perinnetietouteen. Lopussa kerrotaan kuinka ilmeisesti keräilijämorsiamet, jonka tulkitsen tarkoittamaan kihloissa olevia, kulkivat talosta taloon pyytämässä myötäjäislahjoiksi villaa, höyheniä ym. taloudessa tarvittavaa.