Heureka - olen nähnyt valon! Nimittäin puikkomitan reiästä... lukekaapa edelleen...
    Turun käsityömessut olivat mukavat, ei niin täyteen tupatut kuin Tampereella tai Helsingissä, joten pääsi näkemäänkin jotain. Oli useita pieniä tai paikallisia yrityksiä, tarveaineitakin ihan kiitettävästi. Suurista mukana vain Toika, Vuorelma ja Kauhavan Kangasaitta, sen sijaan Taito, Tekstiiliteollisuus, Wetterhoff  loistivat poissaolollaan. Hm, onko Turku liian kaukana, vai mikä on ongelma?

    Mutta palatakseni alun huudahdukseen -  Arkipäivän Antiikista sai vanhoja puikkoja, nappeja, nauhoja ym. ihanaa. Katsokaas mitä löytyi, lähes näkymättömät puikot! Vyötteen mukaan 1.5 mm, eli pienemmät kuin amerikan 0-koko. Päivä paistaa reilusti läpi puikkomitan reiästä, itse asiassa epäilen että jommassa kummassa on nyt vikaa, eihän puoli milliä noin isoa läpeä jätä?

    456396.jpg   
456398.jpg
    Onkohan tämän koon nimitys sitten 00?

    Toinen valonpilkahdus: on olemassa hullunrohkeita, asiaansa uskovia ihmisiä. Eräs nainen valmistuttaa lankoja ja värjää ne sitten luonnonväreillä. Tuli kaksi mielleyhtymää: Koigu ja Renaissance Dyeing. Ohuemmat langat nimittäin muistuttavat kierteeltään ja väritykseltään erehdyttävästi Koigua, tosin niitä kaupataan kirjontalankoina 10 gramman nysissä. Mutta eipä kirjoneulesormikkaisiin tarvitakaan paljon per väri. (Arvasitte oikein, aion kutoa tiukkaa  pintaa uusilla tuplanolla puikoilla!)

    456395.jpg    456399.jpg
     Valinta ei ollut helppo, värejä oli miljoona (oikeasti vaatimattomat 200). Tässä omani aamun kalseassa valossa, joka ei tuo sävyjen syvyyttä ja rikkautta kunnolla esille.
    Miinus neulojan kantilta on, ettei ole isompia keriä, eivätkä väritkään ole tilattavissa eksaktisti, plussaa se, että hinnat ovat edullisemmat kuin Renessaince'sin ja lähestulkoon samat kuin Koigun. Lankaa on kahta paksuutta, paksumpi on suunnilleen Florican oloista. Olisi ihan kivaa ryhtyä tuotekehittelyyn, ettei kenenkään enää tarvitsisi hankkia Koigua maailman ääristä.

    I have seen the light! A visit to the Yarn Fair yesterday yielded such thin knitting needles that I started calling them size 00. See the light shining through the hole marked as "0". 
    456396.jpg    456395.jpg    456399.jpg  
    I bought a set nevertheless (fearless me!), and shortly afterwards found the perfect yarn. Koigu-like in thickness and appearance, in lovely shades that have been hand-dyed with natural dye stuffs. This yarn is Finnish wool, spun in a small manufactury and dyed by the owner. There are over 200 shades. I picked five, to become fair-isle gloves in the far future.