Kun niin monessa blogissa on ollut juttua amerikkalaisilla mehuväreillä värjäyksestä, tulin minäkin uteliaaksi. Olin alkuun ollut sitä mieltä, että Kool-Aid on sellainen Keski-Lännen juttu, ja kuvittelin ettei niitä jauheita edes myytäisi täällä kaupungissa. Mutta eräästä isommasta marketista sitten löysin, en tosin kuin kuutisen makua (siis väriä).
   Ja uusin juju mehumaailmassa näyttää muuten olevan valkea tai läpinäkyvä juoma. Ai mistäkö tiedän? No, yritin värjätä valkoisella kirsikkajuomalla ja vedenvärisellä sitruunamehulla. heh heh
   Sen sijaan väriään vaihtavat juomajauheet ovat mielenkiintoisia. Ne tosiaan vaihtavat väriää, ja niitä kannattaa ripottaa märän villan päälle. Sain sillä tavalla aikaiseksi muutaman mukavan värin, koska väri alkoi vaihtua villan päällä ja jätti jälkeensä kirjavan tuloksen.

I have been deep in juice pots this week. Kool-Aid, of course. Though I don't endorse their latest trends, transparent and white juices. I now have a dozen transparent lemon juice packages and almost as much white grape. Any takers? The changing colors I like. I strew some on wet wool and got a nice stripey/blotchy effect.
                          72661.jpg
f l t r: Grape bath / pale blue roving, white roving in Changin' Cherry bath  *yes, it's green!*, Orange bath with sprinkles of  Grape Illusion *yes, it's red!*, Orange/Cherry immersion bath, Orange/Cherry bath with plenty of Cherry sprinkles.

Ja tässä sitten ensimmäiset tulokset. Olen ihan tyytyväinen. Värit ovat mikäli mahdollista vieläkin kirkkaammat ja syvemmät kuin kuvassa.
    Tein kaiken muuten kattilassa hellalla, eikä se ollut yhtään hankalaa. Ensin kostutin villan ja upotin sen kylmään mehuun. Asetin kattilan hellalle ja kuumensin. Kun se alkoi kiehua, käänsin lämmön pois ja ripotin valittuihin kohtiin kuivaa mehujauhetta. Annoin sitten villan viiletä kattilassa. Loppuvaiheessa tulin jo hieman kärsimättömäksi ja nostin villan ulos lavuaariin ja odotin kunnes se tuntui suht kylmältä ennen kuin huuhtelin sen samanlämpöisellä vedellä. Mikään ei huovuttunut, onneksi, sillä minähän menin ja värjäsin raakavillaa.

    Vasemmalta oikealle on ensin vaaleansinistä merinoa, jolle tein Grape-kylvyn ja ripotin vielä Grape-jauhetta päälle. Seuraavana oli valkoista villaa Changin' Cherry-kylvyssä, ja tietysti menin ja ripotin samaa jauhetta valittuihin kohtiin. Nimi hämää - siitä tuleekin kivan vihreää. Keskellä appelsiinikylvyn aurinkoinen tulos, ja päälle tuli ripoteltua väriään vaihtavaa viinirypälettä (Changin' Grape). Sitten päätin olla vähään aikaan ripottelematta mitään, mutta tällä kertaa en kastellut villaa läpikotaisin, joten väristä tuli laikukas. Värinä on paketti appelsiinia ja paketti kirsikkaa. Oikealla on saman kylvyn tuotosta, erona vaan että ripottelin kahden kirsikkapaketin sisällön villan päälle.
    Koska kuitenkin kehrään villat, tulee niistä näin elävämpiä. Olen kyllästynyt kehräämään yksiväristä villaa.
    Ai niin, ja täällä on jonkun viitseliään tekemä värikartta mehuvärjäyksen tuloksista. Se on pikkasen vanha, joten vaihtuvia värejä ei siinä ole.