Osallistuin toista kertaa Lankahamstereihin. On se niin totaalinen kokemus, ekstreemiurheilua parhaimmillaan. (Toisin kuin nimestä voisi päätellä, ei tässä kuussa osteta, vaan kudotaan pois entisiä... nimeksi sopisi myös Lankahamsterin kurinpalautus). Tänä vuonna kutomistahtia avitti hirveä hamstrausvimma heti alkuvuodesta, ja sitä seurannut paha morkkis. Ostin nimittäin tammi-helmikuussa alennusmyynneistä yli 5 kiloa lankaa. Nyt olen kutonut pois kuukauden aikana reilut (?) kuutisen kiloa. Tarkkaa määrää en ole uskaltanut laskea, jätän sen hamsteriemäntien huoleksi.

Jottei katsomisesta tulisi ähky, panen tähän kuvia ensiksi vain virkatuista jutskista. Kudottuja onkin huomattavasti enemmän... Postailen niitä pikkuhiljaa speksien kanssa.

(Olen ollut niin kauan pois vuodatuksesta, että tämä kuvien lataaminen ja asettelu alkoi pahasti tökkiä. Ennenhän niitä saattoi vetää kulmastaan pienemmäksi, eikö enää?)

Pari virkattua hahtuvahuivia, huovutettu. Note to self: ensi kerralla kannattaa käyttää kaksinkertaista (ei nelinkertaista) hahtuvaa, tai huovuttaa alemmassa lämpötilassa. Näistä tuli kovin tönkköjä. Harmaan ohje vanhasta Käsityökerhosta (1997), ruskeasävyinen itse kokeillen erään valokuvan mukaan.

Virkattuja jämälankakasseja, ohje Stitch&Bitch Crochet-kirjasta. Näihin taidan syventyä vielä omassa postauksessaan, koska näistä on paljon kerrottavaa.

Paksusta puuvillalangasta virkattu tabletti, läpimittaa yli 60cm.

"Pitsiliinoja" pääsiäispöytään  huovutetusta hahtuvasta

Virkattu kori paksusta puuvillalangasta

Tämä on ravelryn Spiral Bib-ohjeella virkattu pannulappu. Vaikken lehteä omistakaan, avautui tekotapa kuvien intensiivisen katselun avulla. Tästä mallista voisi kehitellä kaikkea hauskaa.

Nyt vaan on sellainen tunne, etten halua nähdä puikkoja tai koukkua vähään aikaan. Ja kuitenkin jäi niin paljon tekemättä tässä kuussa! Oli ihanaa kokea valmistumisen huuma. Valmista tuli huomattavasti paljon nopeammin kuin tavallisesti.Koska  keskitin kaiken energiani kutomiseen/virkkaukseen, oli sosiaalinen elämäni tässä kuussa täysin nollilla. Lieneekö postiivista vai negatiivista? Ainakin to do-listani lyheni monella työllä.

Edit: Näyttää siltä että taisin kutoa eniten. Jee.

Edit 2: Ähs. Tämähän meni jännäksi.  Toinen kanssahamsteri muisti viime minuuteilla parinsadan gramman lisäkutomukset ja vilahti edelle. No, olenpahan silti kutonut kuuden kilon loven lankavarastooni. Mielellään olisin saanut hamsteripalkinnoksi lankaa, mutta sainpahan ainakin hyvän mielen. Ensi vuonna uudestaan!