Ilokseni pääsin testineulomaan Neulistin kehittelyn alla olevaa ohjetta ennen  kuin se menee myyntiin. Mammutti on saanut jo omansa valmiiksi ja kieltämättä se näyttääkin hyvältä hänen päällään.

Itse en ollut yhtä onnekas. Lieneekö syynä mahdollinen ylä- ja alavartaloni epäsuhta, mitoitus vai oma huono kirjoitettujen ohjeitten hahmottaminen - tai kaikki kolme - mutta ainakin neuletiheyteni oli kerrankin prikuulleen oikein.

Koska testasin ohjetta, testasin sen tietysti ihan kuin se oli kirjoitettu enkä ruvennut säveltämään omiani. Tässä kuitenkin listaan hieman kohtia, joissa sinun, kun ja jos teet tätä ihanaa puseroa/liiviä, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kannattaa ottaa oppia minun virheistäni!

Tässä hieman kuvia harmillisesta ongelmasta, joka paljastui vasta sovitusvaiheessa. Tämähän on ylhäältä-alas-neule, jossa hihat kudotaan yhteen muun vaatteen kanssa. Joten kun ollaan sovittamisvaiheessa, on hihat jo kauan sitten tehty ja ne korjatakseen pitäisi purkaa takaisin alkuun.

Tein koon XL, ja olkasauman pituudeksi tuli n.15cm, mikä näyttää olevan minulle liian pitkä. Siitä johtuen hiha keikkuu käsivarren päällä. Valitettavasti ohjeessa ei ollut mainintaa olan pituudesta, niinpä mennä porskutin kerros kerrokselta saadakseni vaaditun silmukkamäärän. Kun teet tämän mallin mukaan, muista olla hyvin tarkka olan pituuden suhteen! Luota omiin mittoihisi, ja tee ajoissa tarvittavat muutokset!

Hihapyöriöt on toinen kohta, jossa kannattaa verrata omia mittoja ohjeen mittoihin. Tämä liivihän on suunniteltu pidettäväksi puseroiden kanssa, ja silloin ei avarampikaan hiha-aukko ehkä haittaa. Itse ajattelin tekovaiheessa, että voisin hyvinkin käyttää tätä ilman mitään alupuseroa, ihan vain toppina. Siinä tapauksessa kannattaa kaventaa vähemmän kuin ohjeessa ja tehdä suljetumpi hiha-aukko. Tämä on makuuni hieman turhan repsottava.

Tässähän liivi näyttäisi sopivan ihan hyvin, vai mitä? Vitsi on siinä, että vedin hihat olkapäiden päälle, eli sinne mistä niiden kuuluisi alkaa.

Valitettavasti siinä on yksi ongelma, nimittäin silloin hartioiden ylimääräinen pituus tulee niskaan, keräytyy siellä mytyksi, joka tietystikään ei pysy paikoillaan vaan valuu takaisin olkapäille.

En oikein tiedä, mitä nyt tekisin. Olisin niin halunnut uuden kevätpuseron, mutta en ihan tiedä miten saan olan ongelmakohdan ratkaistua ilman purkamista. Pusero on tehty kolmella langalla, aina 2 riviä kutakin, jotta käsinvärjätyn sävyt sekoittuisivat tasaiseksi. Se tulee olemaan siis hankala purkaa, enkä mielelläni purkaisi jos joku muu keino löytyy. Mutta löytyykö tähän joku keino? Onko teillä ajatuksia?