Juuri kun pääsin sanomasta, että myssyä en viitsi kutoa, niin kudoinpa kuitenkin. Kehräsin kokeeksi paksua lankaa, sellaista kutosen puikkoihin sopivaa. Panin langan raidottumaan itsestään, se alkaa päälaelta marjapuuronvärisellä töyhdöllä ja jatkuu sähäkänvihreänä, jossa on ruiskukansinisiä tummia ja vaaleita raitoja. Reunassa on pari kerrosta reikäneuletta, jonka ansiosta reunus vähän leviää. En tykkää kun hatut puristaa hiukset ihan kokoon.
48405.jpgKoska värit ei ole ihan mun värejäni, panin sen ikkunaan syötiksi, jos vaikka joku haluaisi sitä enemmän kuin minä. (Tarkoitan siis kaupan ikkunaa, en omaani!) Ja eikös illansuussa tullut soitto saman korttelin lankakaupasta. Nopeaa bongausta, sanonpa vaan! Rouva kyseli, että onko se niistä minun kehräämistäni langoista, ja voisiko ajatella että rupean tekemään hänelle tarvikepaketteja ohjeen kanssa. Hän panisi mukaan vielä puiset sukkapuikot.
   Mikäs siinä. Lankoja on kiva suunnitella. Niinpä ideoimme siinä samassa kolme erilaista väriyhdistelmää, ja nyt vain kehräämään. Mallia ei ole vaikeaa kirjoittaa, onneksi tein kutoessani muistiinpanoja. Esittelen sitten myöhemmin muut väriyhdistelmät.
   Samaisessa lankakaupassa on muuten myynnissä maailman harvinaisimmat puikkokoot:
48403.jpgNäkeekö kukaan? Vasemmalla 3.75mm (amerikkalainen koko 5 on paksulla, sen vieressä pienempänä eurooppalainen)  ja oikealla 3.25mm puikot (amerikkal. koko 3).
Oli muuten pakko hankkia nekin, vaikken tasan tiedäkään mitä hyötyä on omistaa 3, 3.25, 3.5, 3.75 ja 4mm puikot, kun paksuuseroa ei ole kuin neljännesmilli!

Liityin Spektriprojektiin (nappula oikealla) koska pidän väreistä. Ideana on tehdä jotain tietynväristä joka kuukausi. Maaliskuun värit ovat punaisen sävyt vaaleasta tummaan, huhtikuussa keltainen ja oranssi.

   En ole paljon (lue: yhtään) kirjoitellut kaunoa viime aikoina. Kyllä minua itse asiassa rasittaa, kun kaikki tekstit meni. Uusimpia en ollut tulostanut, koska ne oli vielä käsittelyasteella. Viikko sitten tuli etäopettajalta uusimman opintojakson arviointi, mutta en ole uskaltanut avata sitä vielä. Seuraavaa jaksoa ei ole aloitettukaan. Puhe on siis Oriveden kirjoittajakurssista, jota on mahdollista tehdä etänä. Kesällä on mysteerikirjoittamisen kurssikin, ja palan halusta ilmoittautua. Ensin on vain muutettava, vielä olemme täällä Nykissä.