182170.jpg     Jouluna pitäisi käsityöläisen saada aikalisää. Kun ensin tekee ja värkkää joulua toisille, pitäisi lopuksi saada ainakin ylimääräinen viikko itselle... nyt oltiin uudessa vuodessa ennen kuin olin kunnolla päässyt mukaan. Uudesta vuodesta iski kamala ( - odottaako kaikki kuulevansa sanan kapula? -) siis iski kamala noidannuoli ja sitä on nyt hoideltu horisontinmyötäisessä asennossa useampia päiviä.  Välillä nousen hetkiseksi pystyyn, ja niin kauan kuin jaksan pyöritellä tai chi-palloja jalkapohjieni alla on kaikki mukavasti. Kai niissä joku taika on. Sitten selkä taas brakaa ja sohva kutsuu sylinsä pohjalle.
    Eipä tässä paljon ole käsitöitä saanut tehtyä. Mutta resumeerataanpa hieman.

22.12. Hyvä Tuomas joulun tuopi---

    331625.jpg
    Koska niskat oli ennen joulua jumissa, hankin Tuomaksen sukat iloiselta mummolta myyjäisistä. Ja jälki on parempi kuin oma aikaansaannokseni. Ainakin tällä hetkellä ja tässä kunnossa.

23.12.
    Saksalaisen rautakaupan tarjouskuusi tuli taloon. Joulukuusenjalka oli joutunut jo Brooklynissä kirpputorille, emmekä oleet viitsineet ostaa uutta. Tyvi siis kahden halon väliin, naulat läpi ja viritys oli valmis.

24.12. aattoilta
    Tätini pirautti minulle pienessä iloisessa ja tunteellisessa tuiterissa, ja toivotti hyvät joulut.
    - Ota Tytär ja halaa sitä oikein voimien takaa ja sano, että tänä iltana olet taas äidin pieni tyttö. Mene ja moiskauta Miehelle pusu ja kiitä häntä, että toi sinut takaisin Suomeen. Ja mitä minä sinulle sanoisin, en muuta kuin rakastan sinua niin niin paljon.
    Hyvää joulua sinullekin, Täti. Tuollaisia sukulaissuhteita saisi olla enemmänkin.
Menin ja muiskautin ja halaisin sekä Tytärtä että Miestä, ja tulin iloiseksi ja tunteelliseksi minäkin.

25.12.
    Hiljainen päivä. Ei kuulunut kuin lahjakirjojen sivujen rapinaa ja suklaapaperin rasahtelua. Niin, välillä toki piparkakun rouskutusta. Sekä onnellista hahtuvan hipelöintiä. JYV-vaihtoparini Marjo oli osunut lahjavalinnassaan täydellisen nappiin!

    331627.jpg    331628.jpg

    Ja koska Marjolla ei ole blogia, vieressä minun lahjani hänelle. Knitpicksin huivialpakkaa ja toivomansa kirja. Muutamia rintakorujakin.

26.12.
    Tuttavaperhe tuli tytön ja tytön poikaystävän kanssa visiitille. Laitoin intialaista puolitulista curry-pataa, paistoin chapatileipiä ja tarjosin lieventäviä hedelmäpaloja karrin kanssa. Pääsimme jopa kirppupelin makuun, ja könysimme nuoret ja aikuiset peffa pystyssä lattialla!

27.12.
    Neulekokoukseen piti Tyttärenkin ensin tulla, mutta sitten hän innostui alennusmyynneistä. Valloitimme tapamme mukaan Korttelikahvila Kertun ison keskipöydän ja paransimme maailmaa yksi silmukka kerrallaan. Seuraavaksi on vaihtajaiset. Sanasta tulee ihan mieleen peijaiset. Kummassakin juhlitaan, tosin hieman eri syystä.

    Loppuviikosta en sitten muistakaan mitään. Uudenvuodenaattokin meni huomaamatta ohi. Värjäilin päivällä monta padallista lankoja ja villoja, ja yritin keksiä niille kuivauspaikkoja. Illalla piha raikui ja paukkui, ja ruudinkatku kutitteli seiraimia.

    331618.jpg
    Syreeninsinisessä liemessä yön uinutta vastakehrättyä mohairia. Kertasin sen Tampereen messuilta hankitulla merseroidulla puuvillaloimella, joka ilokseni imi väriä hanakammin kuin vielä pikkurasvainen villa.

6.1. ---paha Nuutti sen pois viepi
    Saksalaisen rautakauppaketjun kuusi ei ole vielä edes varistanut kuin kymmenkunta neulasta, siitäkin huolimatta ettei sitä ole lainkaan nesteytetty sitten pystyttämisen. Mistähän se on tehty, kumista?

    331914.jpg

    Kirjoittaminen ei ole helppoa, kun en pysty istumaan. Möyriskelen sohvalla ja taiteilen läppäriä rinnuksilla. Tulen heti vierailemaan blogeissanne kuin vain suinkin pääsen. Siihen asti hyvää vuoden jatkoa kaikille!

    331612.jpgVärjäsin ennen joulua lanoliinilankaa. Tyttären ystävätär kutoi niistä kahdessa päivässä villasukat, kun ensin perehdytin hänet kantapään saloihin. Kehui kuinka kädet hoituivat samalla, ja pitäessä hoituvat kantapäät. Väreinä vaaleaa liilaa ja kivaa ruskeaa, mutta kuka nyt väreistä ottaa selvän talvipimeillä!