Parin kommentin yllyttämänä kirjoitin Kuura-pipoon ohjeen. Sen verran utelias olen, että näkisin mielelläni mitä ohjeilla syntyy. Ja etenkin, mistä langasta, käyttämääni lankaa kun on paha saada mistään. (heh) Jos virheitä tai epäselvyyksiä ilmenee, pankaa kommenttia. En ole vieläkään saanut aikaiseksi uutta sähköpostia. Ohje on myös sivupalkissa, josta sen löytää myöhemminkin.

KUURA-PIPO
lanka: sopiva paksu lanka. Itse käytin kehräämääni lankaa kaksinkertaisena. Painoa kertyi 125g, ostolangalla saattaa pärjätä vähemmälläkin. Tässä käytetty kolmea lankaa, A, B ja C, eli tumma, vaalea ja keskisininen.
puikot: 6mm ja 8mm
neuletiheys: 11s x 18 krs  mallineuleella = 10x10cm

valmiin työn mitat: korkeus 29cm, leveys 60cm mallineuleella

1219915.jpg

mallineule:
1.krs: oikeaa väri A
2. krs: oikeaa väri A
krset 3 ja 4:  joustinta 2o - 2n väri A
5. krs oikeaa väri A
6. krs oikeaa väri A
krset 7 ja 8: joustinta 2o - 2n väri B
huom! jos teet monivärisen, tulee neuleen "nurja" puoli päällepäin


ohje:
Luo 64s langalla A ja neulo 2o-2n resoria 6mm:n puikoilla 5cm. Vaihda isompiin puikkoihin ja aloita mallineule. Lisää samalla tasaisesti 10s ensimmäisen kerroksen aikana. Työssä on nyt 74s.
Kun olet neulonut kolme mallikertaa, vaihda väri A väriin C. Neulo yksi kokonainen mallikerta, ja 6 krs seuraavasta, ja aloita kavennukset:
kavenna neulomalla yhteen joka 2. ja 3. s. Toista nämä kavennukset seuraavien neljän kerroksen aikana, katkaise lanka, ja vedä langanpää loppujen silmukoiden läpi. Kiinnitä ommellen. Ompele takasauma, mutta älä höyrytä tai silitä neuletta!