Vuotta ei ole kulunut vielä kuukauttakaan, joten vielähän ehtii listata uudenvuoden lupauksia...

  • Lupaan pienentää lankavarastoani.

Viime vuonna se ei pienentynyt. Tähtään varovasti 12 kiloon edellisvuosien perusteella. Enemmänkin se tietysti saa olla :-)

  • Lupaan lyhentää ravelry-jonoani.

Jonossa melkein 600 työtä, ja lisään niitä surutta kun kiva tulee kohdalle -  montakohan vuotta niidenkin tekemiseen menee! 10% eli 60 työtä  tuntuu ihan mukavalta luvulta nyt täksi vuodeksi.

  • Lupaan käyttää kirjahyllyssä majailevia kirjoja ja etsiä niistä malleja ja innoitusta.

Niissä on paljon kivaa, enhän muuten olisi nitä hankkinutkaan!


Aiheessa pysyen - tänä vuonna löysin kerrankin kirja-alennusmyynneistä toivelistalla olleita kirjoja (puoleen hintaan!).

Virkkausta, ompelua, askartelua ja sukkia. Lupaan saman tien tehdä joka kirjasta vähintään yhden työn vuoden aikana. Ainakin jonoon pääsevät ne kuuluisat Kai-meit, jännät vinokuvioiset sukat. Lupaan saman tien opetella kutomaan parempia sukkia ohuemmilla puikoilla.

Virkkauskirjasta kutkuttaa kaunis huivi. Samalla kuviomallilla on mekkokin, uskaltaisikohan?

Vai tyytyisiköhän puolihameeseen?

Liityin muuten ohjeen testaajien ryhmään ravelryssä. Tässä testaamani karvareuhka. Sain tehdäkseni pikkulapsen koon. Tämä jää odottelemaan sopivaa kohdetta, pikkulapsia kun ei lähipiirissäni ole. Tämä työ ei tietenkään lyhentänyt ravelry-jonoani, mutta pienensi sentään lankavarastoa.

  • The Flying Ace Hat (rav)
  • 6mm koukku, Schachenmayr Loanda kaksinkertaisena 2x50g, hieman karvalankaa (kiitos Raitalammas!!!)
  • koko: pikkulapsi (toddler) eli kai 1-2v?
  • ohje: hyvin kirjoitettu, selkeä, ja karvareunuksen teko mainion helppoa

Vuosi on siis alkanut hyvissä merkeissä. Kohtapuoleen tulee sitten ajankohtaiseksi Suurarpajaiset, mutta siitä enemmän myöhemmin. Olkaapa kuulolla!